Ana Sayfa Lojistik Lojistik Sektörü Ödül Törenine Yoğun İlgi Gösterirken Toplam 26 Ödül Sahipleriyle Buluştu.

Lojistik Sektörü Ödül Törenine Yoğun İlgi Gösterirken Toplam 26 Ödül Sahipleriyle Buluştu.

  Toplam 72 adayın farklı kategorilerde yarıştığı ve 4 ihracat şirketinin de jüri tarafından ödüle layık görüldüğü ödül töreninde bir konuşma yapan Atlas Lojistik Ödülleri Organizasyon Komitesi Başkanı İlker Altun, “Türkiye’de ikincisi yapılırken ‘geleneksel’ diye adlandırılan pek çok etkinlik duyarız. Ama biz aralıksız olarak gerçekleştirdiğimiz, bu yıl da ‘tam bir düzine’ sayısına ulaştırdığımız yarışmamızla gurur duyuyoruz.” dedi.

Altun konuşmasına şöyle devam etti: “Şirketlerin, faaliyet belgesi kapsamında gerçekleştirdiği verilerin değerlendirildiği kategoride 15, kurumsal üyeliklerine göre sundukları verilerin değerlendirildiği kategoride 16, olmak üzere toplam 31 firma kurumsal yarışma dalımızda ödül için yarıştı.

Bu dalda sonuçlar, firmaların beyan ettikleri verilerin kendi içinde karşılaştırılması ile elde ediliyor.

Değerlendirmeler yapılırken kullanılan ve sürekli geliştirilen hesaplama şablonu sayesinde; istihdama, yatırıma, son iki yılın verileri karşılaştırılarak sağlanan gelişime puan verilmektedir. Böylece daha küçük rakamlar bildirse de kendi içinde ilerleme gösteren şirketlerin kazanabilmesine de fırsat tanınmaktadır. Her dalda bir aday ancak bir ödül alabiliyor. Böylece aynı başlık altında yarışan şirketler arasındaki büyük-küçük farkı önemli ölçüde yok olmaktadır.

Yarışmamızda 11 proje ise Jüri Özel Ödülleri dalında yarıştı.

Bu kategoride sonuçları jüri üyeleri belirliyor. Jüri üyeleri, lojistik alanında gerçekleştirilmiş bulunan inovatif, çevreci, vizyoner projelerin, jüri tarafından değerlendirilmesiyle sonuca varıyor. Bu yıl jüri tarafından değerlendirilmeye alınan 11 projeden 2 tanesi ödüle hak kazandı.

Sonuçları internet oylaması ile belirlenen ve yılın ‘EN’lerinin seçildiği yarışma kategorimizde ise 30 aday vardı. Adaylarımız için toplam 7 bin 505 oy geldi. En çok oy, doğal olarak en çok adayın yarıştığı Karayolunda Yılın Lojistikçisi dalında kullanıldı.”

İhracatçı Firmalara 4 Ödül

İlk olarak 2016 yılında verilmeye başlanan ve bugüne kadar 29 firmanın aldığı lojistiğe katkı ödülüne de değinen İlker Altun, “ Burada, lojistik sektörüne yarattıkları iş potansiyeli ile sektöre katkıda bulunan, lojistik hizmeti verenlerle iyi ilişkiler sürdüren iç ve dış ticaret şirketlerimize, sektörümüz adına birer teşekkür ödülü takdim ediyoruz. Bu yıl jürimizin önerisi ve onayı ile 4 firmamız bu ödüle değer bulundu.” dedi.

İlker Altun konuşmasının sonunda şunları ifade etti: “Sektörümüzün bu en itibarlı, ayrıcalıklı ve de özel olarak tasarlanmış ikonik ödülünü kazananları tebrik ediyorum. Ancak yalnızca kazananları değil, tüm yarışmacıları tebrik ediyorum.

Yarışmamızın asli unsuru elbette yarışmacılardır. Bu nedenle, bizlere güvenerek yarışmaya katılan, bilgilerini paylaşan yarışmacılarımıza teşekkür ediyoruz.

Yarışmamızın ve ödüllerimizin güvenilirliği ve itibarı, son derece nitelikli ve güçlü jüri sayesinde olmaktadır. Jüri üyelerimize değerli katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz.

12 yıllık ödül törenimize ev sahipliği yapmış bulunan EKO MMI Fuarcılık ve logitrans ekibini, bu organizasyonun mutfağında yer alan Aysberg ekibini, başarılı organizasyon nedeniyle hem kutluyor hem de teşekkür ediyorum.”

İlker Altun’un konuşmasının ardından aynı zamanda Atlas Lojistik Ödülleri Jürisinde de yer alan UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin ve UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy da lojistik sektörü ve Atlas Lojistik Ödülleri ‘yle ilgili görüşlerini dile getirdikleri birer konuşma yaparak törene katılan sektör temsilcilerine hitap ettiler.

2021 Atlas Lojistik Ödülleri Yarışmasında Toplam 26 Ödül Sahipleriyle Buluştu

Ulaştırma belgesine dayalı hizmetler dalında 5 kategoride değerlendirme oldu. Aynı kategoride her firmaya yalnızca bir ödül verilen yarışmanın belgeye dayalı hizmetlere ilişkin ödül değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

Yurtiçi Taşıma İşleri Organizatörleri (R1/TİO): NGL LOJİSTİK

Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2/TİO): GLOBELİNK ÜNİMAR

Yurtiçi Lojistik İşletmecileri (L1): ARKAS LOJİSTİK

Uluslararası Lojistik İşletmecileri (L2): OMSAN LOJİSTİK

Uluslararası Ticari Eşya Taşımacıları (C2): İMSAN GROUP

Ulaştırma Bakanlığı yetki belgeleri dışında oda, dernek, birlik gibi üyeliklere göre yapılan başvurularda şu sonuçlar elde edildi:

Liman İşletmecileri: MERSİN ULUSLARARASI LİMAN İŞLETMELERİ

Demiryolu Taşıması Firmaları (Forwarder): SARP INTERMODAL

Demiryolu Taşıması Firmaları (Operatörler): MEDLOG LOJİSTİK

Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Forwarder): ARKAS LOJİSTİK

Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Gemi Sahipleri): MSC GEMİ ACENTELİĞİ

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Forwarder): GLOBELİNK ÜNİMAR

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Havayolu Taşıyıcısı): TURKISH CARGO

Yarışmada, jüri üyelerinin seçimine bağlı şekilde sonuçlanan Lojistik Proje Ödülleri dalında ise 2 proje ödüle değer bulundu:

“Kadın İçin Taşıyoruz” projesi ile DFDS AKDENİZ İŞ BİRİMİ

“LTLZone: Parsiyel Yük Planlama Yazılımı” Projesi ile İNNOCEED YAZILIM VE DANIŞMANLIK

Aday belirleme ve oylama işlemleri https://www.lojistikodulleri.com/ web sitesi kullanıcıları tarafından yapılan online yarışmada ise elde edilen sonuçlar jüri tarafından tescil edildi. 8 kategoride toplam 30 adayın yarıştığı yarışmada, sonuçlar lojistik sektörünün tüm kesimlerinden gelen oylarla belirlendi.

Yılın En Beğenilen Lojistik Şirketi: VİP ULUSLARARASI TAŞIMACILIK

Yılın Lojistik Tedarikçisi: SİBER YAZILIM

Yılın Lojistik Yöneticisi (Karayolu): ARZU AKYOL EKİZ (EKOL LOJİSTİK)

Yılın Lojistik Yöneticisi (Demiryolu): YİĞİT ALTIPARMAK (SARP INTERMODAL)

Yılın Lojistik Yöneticisi (Denizyolu): DENİZ DİNÇER MEMİŞ (SARP INTERMODAL)

Yılın Lojistik Yöneticisi (Havayolu): SEZA YÜREK (NGL LOJİSTİK)

Yılın Depo Yöneticisi: SERDAR HASKILIÇ (VİP ULUSLARARASI TAŞIMACILIK)

Yılın Kargo / Kurye Yöneticisi: ÇETİN BALEKOĞLU (CDEK KARGO)

Bu yıl altıncı kez verilen “Lojistiğe Katkı Ödülü”nü kazanan dış ticaret şirketleri şunlar:

AROMA BURSA MEYVE SULARI VE GIDA SANAYİ A.Ş.

AYDIN TEKSTİL TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş.

DEFACTO PERAKENDE TİC. A.Ş.

MURATBEY GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.