Ana Sayfa Kamyon - Çekici Ülkeler Temiz Enerji Sağlayan Kamyon Zorunluluğuna Gidiyor

Ülkeler Temiz Enerji Sağlayan Kamyon Zorunluluğuna Gidiyor

New Jersey ve Kaliforniya temiz enerji sağlayan kamyon (ACT) ve ağır hizmet Omnibus kurallarını benimsemeyi planlayan ilk eyaletler oldu.

Ülkeler Temiz Enerji Sağlayan Kamyon Zorunluluğuna Gidiyor

New Jersey;  Golden State’in agresif sıfır emisyonlu kamyon politikalarını ülkenin diğer bölgelerine genişletmek için ivme kazandıkça, Kaliforniya’nın gelişmiş temiz kamyon (ACT) ve ağır hizmet Omnibus kurallarını benimsemeyi planlayan ilk eyaletler oldu.

Planlar, geçen hafta Çevre Koruma Dairesi (DEP) toplantısında New Jersey’de iklim tehditlerine karşı koruma (PACT) faaliyetlerinin bir parçası olarak açıklandı.

DEP çalışanları, bu baharda yayınlanacak yeni politikalar çerçevesinde kurallar hazırlıyor.

Kaliforniya emsal teşkil ediyor

Haziran 2025’te, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu (CARB);  orijinal ekipman üreticilerinin (OEM’ler) artan sayıda elektrikli orta ve ağır kamyon satmasını gerektiren bir düzenleme olan türünün ilk örneği olan ACT kuralını onayladı.

Bu kuralın ardından, Temmuz ayında, 15 eyalet ve Columbia Bölgesi, ticari kamyonlardan gelen hava kirliliğini ve sera gazı emisyonlarını sınırlamak için toplu olarak çalışmaya söz veren bir anlaşma imzaladı.

İmzacılar Kaliforniya, Colorado, Connecticut, Columbia Bölgesi, Hawaii, Maine, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Kuzey Carolina, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Washington ve Vermont olarak sıralanıyor.

Şimdi New Jersey, ACT kuralını benimseyerek bu dizinin önüne geçti. Görev süresi 2025 model yılı ile başlayacak ve bu kurala giren kamyonların sayısının 2035 yılına kadar artacağına dikkat çekiliyor.

DEP ayrıca;  yeni dizel kamyon satışlarından kaynaklanan kirleticileri azaltan Kaliforniya’nın Ağır Hizmet Omnibus kuralını benimsemek için hazırlanıyor. Bu nedenle;  yasa kuralı dizel kamyonların satışlarını aşamalı olarak kaldırmayı amaçlarken, bu arada yeni dizel kamyonlar daha sıkı egzoz borusu emisyon düzenlemelerine uymak zorunda kalacaklar.

37 işletme ve yatırımcı, kamyon emisyonlarını azaltma sözü veren devletlere bir destek beyanı gönderdi. İmzacılardan biri, DHL Express U. S. CEO’su Greg Hewitt idi ve mektupta DHL’in iklim değişikliği ve ulaşımla ilgili hava kirliliğinin ekonomik ve sağlık risklerinin farkında olduğunu söyledi.