Ana Sayfa Kamyon - Çekici Volvo ve Daimler Yakıt Hücresi Sistemleri İçin İşbirliği Yaptı

Volvo ve Daimler Yakıt Hücresi Sistemleri İçin İşbirliği Yaptı

 

Yakıt hücresinin ağır vasıtalarda ve diğer uygulamalarda kullanılabilmesi için Volvo ve Daimler Yakıt Hücresi Sistemlerinde İşbirliği Yaptı.

 

 

Volvo ve Daimler Yakıt Hücresi Sistemlerinde İşbirliği Yaptı

 

Volvo Group, Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG şirketinden 600 milyon Euro karşılığında yüzde 50 hisse alacak. İşbirliğinin 2021 yılının ilk yarısında hazır hale geleceği ifade ediliyor. Anlaşmaya daha yasal izin çıkacağı için önümüzdeki birkaç ay içerisinde işlemlerin tamamlanacağı düşünülüyor. Her iki ortağın da hedefi yeni şirketi yakıt hücrelerinin önde gelen küresel bir üreticisi haline getirmek ve böylece dünyanın 2050 yılına kadar iklime nötr ve sürdürülebilir ulaşım yolunda büyük bir adım atmasına yardımcı olmak. Ortak girişim, Daimler’deki yakıt hücreleri üzerinde on yıllarca süren geliştirme çalışmalarından elde edilen uzmanlık ve kapsamlı deneyimden yararlanacak.

 

Daimler Truck AG  Yönetim Kurulu Başkanı ve Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Martin Daum; geleceğin karbondioksitsiz yani nötr taşımacılığı için atılan bu adımın ve anahtar teknoloji işbirliğinin çok önemli olduğunu ve buna verilen değerin bu anlaşma ile ortaya konulduğunu söyledi. Her iki şirketin de yakıt hücreli sistemlerin geliştirilip, üretilmesi için kesin bir tavır aldığını ifade eden Daum, “İki şirket de karayolu taşımacılığının ve diğer alanların karbondan arındırılması için Paris İklim Anlaşmasına ve büyük hacimli yakıt hücresi sistemleri sağlayacak müreffeh bir ortak şirket inşa etmeye kararlı. Gelecekte dünya, bir dereceye kadar diğer yenilenebilir yakıtlarla birlikte pilli elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli araçların bir kombinasyonu ile güçlenecek. Yakıt hücresi ortak girişimimizin kurulması, yaşamak istediğimiz bir dünyanın şekillenmesinde önemli bir adımdır” dedi.

 

Ortak girişim, ağır hizmet tipi uzun yol kamyonları için 300 kW sürekli güce sahip bir ikiz sistem dahil olmak üzere birkaç güç aşamasına sahip bir sistem geliştirecek. Ağır hizmet tipi kamyon uygulamalarındaki zorlu koşullara bağlı olarak, ortak girişimin ürünleri aynı zamanda sabit güç üretimi gibi diğer kullanım durumları için de ideal olduğu düşünülüyor. Volvo Group ve Daimler Truck AG, ortak girişimde eşit paylara sahip olacak, ancak araç teknolojisi ve kamyonlarda yakıt hücresi entegrasyonu gibi diğer tüm alanlarda rakip olmaya devam edecek. Her iki şirketin hedefi, yaklaşık üç yıl içinde yakıt hücreli kamyonların müşteri testleri ile başlamak ve bu on yılın ikinci yarısında seri üretime geçmek.