Ana Sayfa Kamyon - Çekici Waymo ve Daimler Sürücüsüz TIR’lar Geliştirecek

Waymo ve Daimler Sürücüsüz TIR’lar Geliştirecek

 

Waymo ve Daimler şehirler arası seyahat edebilen Sürücüsüz TIR’lar Geliştirecek.

 

 

Waymo ve Daimler Sürücüsüz TIR’lar Geliştirecek

 

Alphabet bünyesindeki Waymo ve Mercedes-Benz’in sahibi Daimler, sürücüsüz seyahat edebilen şehirler arası TIR modeli geliştirmek için güçlerini birleştirdi. Henüz yeni kurulan bu işbirliğine Waymo sahip olduğu sürücüsüz araç teknolojisiyle katkı sağlayacak. Hatırlanacağı üzere en son ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix şehrinde Waymo One isimli sürücüsüz taksi çağırma uygulaması hayata geçirilmişti.

 

 

Şimdilerde Waymo’nun geliştirdiği bu üstün teknoloji çok daha büyük araçlarda uygulanacak. Daimler Trucks’ın Kuzey Amerika birimiyle işbirliğine gidilmesi kararı da bu kapsamda alınmış. Öte yandan Daimler de sürücüsüz kamyon fikrine hiç yabancı sayılmaz. Firma en son 2015 yılında kendi otonom kamyon teknolojisini test etmişti.

 

 

İşbirliği kapsamında otonom hareket özelliğine kavuşacak kamyon modeli Freightliner Cascadia olarak belirlenmiş. Waymo Driver platformuna ev sahipliği yapacağını öğrendiğimiz araba, Daimler markasının sunduğu en gelişmiş modellerden birisi konumunda. Detroit Assurance 5.0 simli aktif güvenlik teknolojisinin yer aldığı modelde halihazırda fren asistanı, adaptif hız sabitleme, şerit takip ve şeritten ayrılma uyarısı gibi donanımlar mevcut. Waymo bu arabaya uzun yolda tamamen sürücüsüz seyahat edebilme özelliğini kazandıracak.

 

Daimler Trucks North America LLC Başkanı ve CEO’su Daimler Truck AG Yönetim Kurulu Üyesi Roger Nielsen: “Artan karayolu yük hacimleri ile filo operatörlerinin yüksek derecede otomatikleştirilmiş kamyonlara olan ihtiyacı, yenilik arayışımızı sürekli tetikliyor. Her şeyden önce güvenliği artırmaya ve müşterilerimizin iş verimliliklerini artırmalarına yardımcı olmaya çalışan mühendislik çözümlerini zorluyoruz. Waymo ile yaptığımız işbirliğine dayanarak, filo müşterilerimize bireysel gereksinimleri için en iyi çözümler arasında bir seçim sunabilmek için eşsiz bir konumda olacağız.”

 

Waymo CEO’su John Krafcik: “Daimler’in mühendislik becerilerine ve geniş küresel kamyon ürün portföyüne en büyük saygımız var ve bu nedenle, dünya karayollarında yol güvenliğini ve lojistik verimliliğini artırmak için yeni ortağımızla birlikte Waymo Driver’ı ölçeklendirmeyi dört gözle bekliyoruz.”