Connect with us

Lojistik

IVECO, DEĞİŞİMİN KENDİSİ OL SLOGANIYLA 2024 YENİ ARAÇ LANSMANINI BARCELONA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

IVECO, DEĞİŞİMİN KENDİSİ OL SLOGANIYLA
2024 YENİ ARAÇ LANSMANINI BARCELONA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

  • IVECO, tarihinde ilk kez bugüne kadar yapılmış en büyük yatırımla tüm ürün ve hizmet yelpazesini yeniliyor. Barselona’da gerçekleşen lansmanda IVECO’nun iş verimliliği, sürdürülebilirlik, sürücü deneyimi ve bağlanabilirlik olmak üzere dört temel unsur üzerine inşa edilen değişimi ve tüm süreçler öne çıkarılıyor.
  • IVECO, bu organizasyonla eksiksiz mobilite çözümleri sağlamak için kapsamlı hizmetlerini, en son teknolojilerle geliştirilip üretilmiş ürün portföyünü ve çok enerjili ürün yelpazesini dünyaya tanıtıyor.
  • Yaklaşık bir ay önce Busworld 2023’te duyurusunu gerçekleştirdiği yeni marka kimliği, IVECO’nun tarihinde yeni bir dönemin başlangıcının da işareti aynı zamanda.

IVECO, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlediği lansmanla müşterilerine, bayilerine, ortaklarına ve uluslararası basına yenilenmiş tüm ürün yelpazesinin ve hizmetlerini tanıttı.

DEĞİŞİMİN KENDİSİ OL” teması ile gerçekleşen etkinlikte IVECO, geleceğin zorluklarına karşı değişimi kucaklamak için IVECO’ya katılın davetinde bulundu. Son dört yılda enerjisini ve kaynaklarını pazarın hızlı gelişimini öngörmeye adayan marka, ürünlerini müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerine göre yenilemek için yatırımlar yaptı. Sınıfının en iyisi endüstri oyuncularıyla ortaklıklar geliştirerek inovasyonu hızlandırdı. Müşterilere her iş ihtiyacı için sürdürülebilir ve karlı çözümler sunma yolunda çok enerjili ürünler geliştirdi. Elektrikli araç alternatiflerinin geliştirilmesini hızlandırdı ve Almanya’nın Ulm kentinde ilk IVECO ağır hizmet tipi elektrikli kamyonu ürettiği özel bir üretim merkezi kurdu. Araçları ve gereksinimleri etrafında 360 derecelik bir ekosistem oluşturarak müşterilerin işleriyle daha bağlantılı hale geldi ve hizmet stratejisinde bir adım daha ileri gitti. Son derece dinamik bir endüstride IVECO, müşterilerinin güvenilir ortağı olmak için hızla gelişti. Marka, değişimi ele alırken zorlukların üstesinden başarıyla gelirken müşterisini de hep destekledi.

Etkinlikte konuya dair yorumlarını paylaşan Iveco Group Kamyon İş Birimi Başkanı Luca Sra, şunları söyledi: “Değişim için çabalamak, son dört yılda tüm kaynaklarımızı adadığımız tam zamanlı bir iştir. 2019’da yeni bir yolculuğa başladık ve müşteri odaklı ve tamamıyla onların ihtiyaçlarına göre araçlarımızı yeniden şekillendirdik, geliştirdik ve IVECO’da derin bir evrim geçirdik. Müşterilerimizin bize duyduğu güvenden dolayı hem çok çalıştık hem hızlı yol aldık. Şimdi gururla belirtmek isterim ki bugün tarihimizde yeni bir sayfa açıyoruz. Full Range Model Year 2024 Lansmanı ile korkusuzca ilerleme, 360 derece mobilite ekosistemi ile, tüm segmentlerde ihtiyaçlara göre en uygun teknoloji seçimi ve en kapsamlı hizmet teklifiyle müşterilerimizi destekleme kapasitemizi gösteriyoruz.”

Çok enerjili bir ürün yelpazesi

IVECO, tarihinde ilk kez 1 milyar Euro’luk yatırımla tüm ürün yelpazesini tek seferde yeniledi. IVECO, bu son teknoloji ürünü seriyi geliştirirken dört temel unsura odaklandı: iş verimliliği, sürücü deneyimi, sürdürülebilirlik ve bağlanabilirlik.

Müşterilerin işletmeleri etrafında inşa edilen ve sürücülerin hayatlarını hem daha kolay hem daha konforlu hale getirmeyi amaçlayan yeni özellikler, yenilikler tüm araç sistemlerini kapsıyor. İyileştirmeler, ağır hizmet segmentinde son teknoloji ürünü bir motorun piyasaya sürülmesi gibi itiş gücünden, sürücü odaklı yeniliklere işlevsellikten ergonomiye kadar en ufak detayları kapsıyor. Yenilikler daha güvenli sürüş için gelişmiş teknolojiye sahip gelişmiş -bu insan-makine arayüzüne kadar uzanan tüm alanlara dokunuyor.

IVECO’nun toplumu ileriye taşıma ve taşımacılık sektörünün sürdürülebilir dönüşümünü güçlendirme arzusu, müşterilere operasyonel ve iş gereksinimlerine en uygun teknoloji seçeneği sunan çoklu enerji yaklaşımını yönlendirmektedir. Teknolojinin misyona uyum sağlaması ve misyon hedeflerine ulaşması gerektiği ilkesinden yola çıkan IVECO, çevresel etkileri azaltmak için doğal gazla çalışanlar dahil olmak üzere içten yanmalı motorlu araçlarını geliştirmeye devam ediyor. IVECO bu kapsamda hafif ve ağır serilerinin elektrikli versiyonlarını geliştirdi.

Eksiksiz mobilite çözümleri sağlamak için kapsamlı hizmet teklifi

IVECO, müşterilerin araçlarını, filolarını kolay ve verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak, toplam sahip olma maliyetlerini azaltmak, karlılıklarını artırmak için tasarlanmış, olan IVECO Servisleri ile yeni ekosisteme uygun hizmet çeşitliliğini tamamlıyor. Yeni ve yenilenmiş araçların tamamı aynı zamanda sürücülerin yolculuk süreçlerini iyileştirmek, konforlarını ve güvenliklerini artırmak için geliştirilen hizmetleri de kapsıyor.

IVECO, üretkenliği artırarak, toplam sahip olma maliyetini azaltarak ve aracın menzilini ve enerji verimliliğini en üst düzeye çıkararak elektrikli araçlara geçişi kolaylaştırmak için tasarlanmış eMobility’ye özel hizmetlerle müşterilerinin sıfır emisyonlu mobiliteye geçişini destekliyor.

IVECO, GATE ile (Yeşil ve Gelişmiş Ulaşım Ekosistemi), elektrikli mobiliteye erişmek isteyen “yeşil” ticari araçların uzun vadeli kiralanması için yenilikçi, her şey dâhil, kullanım başına ödeme iş modeli sunmaktadır.

Yeni dönem yeni logo: Değişimin güçlü bir sembolü

IVECO, 48 yıl önce başlayan bir yolculuğun doruk noktası olan tarihinde yeni bir bölümün açılışını, değişim kavramını somutlaştıran yeni bir marka kimliğinin tanıtımıyla kutladı. Markanın dinamizmini ve yenilikçiliğini ifade eden siyah renkteki yeni logo, markanın tarihiyle gurur verici bir bağ kuruyor: Kalbindeki mavi enerji rengindeki ışık parlaması, IVECO’nun mirası ile yeni enerji geleceği arasındaki kavşağı temsil ediyor.

IVECO’nun köklü geçmişiyle güçlü bir bağ kurarken hızla gelişen modern bir topluma hizmet etmek için nasıl ilerlediğini gösteren bu yeni marka kimliği, önümüzdeki yıllarda IVECO’nun ürün ve hizmet dönemine eşlik edecek.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blog

Yedek Parça Sektöründe Rekor Büyüme!

Yeni Bakım Alışkanlıkları ve Araç Parkının Yaşlanması  Yedek Parçayı Otomotivin Merkezine Aldı”

 

Otomotiv sektöründe yaşanan dönüşümün en güçlü etkilerinden biri, yedek parça ve bakım pazarında kendini gösteriyor. Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, sektördeki hızlı büyümeye dikkat çekerek, “Yedek parça artık sadece bir ihtiyaç değil, stratejik bir yatırım” dedi. 2020’de 24,2 milyon olan araç parkı 2025’te 28,5 milyona çıkarak %17,7 büyüme gösterdi. Bu büyüme, yılda ortalama 300 USD parça ihtiyacıyla birleşince yedek parça pazarında 1,3 milyar USD’lik ek potansiyel oluşturdu.

 

Araç Parkının Büyümesi Yedek Parça İhtiyacını Artırdı

Türkiye’deki toplam araç sayısı 2020’de 24,2 milyonken, 2025 itibarıyla 28,5 milyona ulaştı. Bu yaklaşık %17,7’lik artış, parça tüketimini doğrudan etkiledi. Motor Aşin verilerine göre, ortalama bir araç yılda 250–350 USD’lik yedek parça ihtiyacı doğuruyor. Bu da pazarın toplam büyüklüğünü 8,55 milyar USD seviyesine çıkardı.

Elektrikli Araçlarla Parça Profili Değişiyor

2025’te araç parkının %3’ünü elektrikli araçlar oluşturuyor. “Egzoz, debriyaj, yağ filtresi gibi geleneksel parçalara olan talep azalırken; batarya, inverter, elektronik modül gibi parçalarda %80’i aşan talep artışı gözleniyor” İfadelerine yer veren Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, “2030’da bu oranın %15’e çıkmasıyla birlikte bu değişimin daha da hızlanacağını öngörüyoruz” dedi.

Yedek Parçada İhracat Hız Kazandı, Dış Ticaret Açığı Azaldı

İhracat verilerine de değinen Aşçı, “2020’de 7,8 milyar USD olan yedek parça ithalatı, 2025 yılında 9,5 milyar USD’ye ulaştı. Buna karşılık, ihracat %35,3 artışla 8,8 milyar USD seviyesine geldi. Böylece dış ticaret açığı 1,3 milyar USD’den 0,7 milyar USD’ye düşerek daha dengeli bir yapı oluştu. Bu gelişme, Türkiye’nin güçlü üretim kabiliyeti ve markalaşma stratejileri sayesinde sağlandı. 2025’te yedek parça ihtiyacının %47’si yerli kaynaklarla karşılanırken, bu oranın 2030’da %55’e ulaşması bekleniyor. Özellikle ön takım, fren sistemleri, aydınlatma ve iç trim parçalarında Türkiye merkezli üreticilerin yatırımları hız kazandı” açıklamasında bulundu.

Tüketici Eğilimleri Değişiyor: Uzun Ömürlü Araç, Kaliteli Parça

Tüketicilerin pandemi sonrası 5 yılda zaman içerisinde sıfır araç temininde yaşadığı zorluklar, mevcut araçlarını daha uzun süre kullanmaya yönlendirdiğini aktaran Aşçı “Bu da bakım ve onarıma olan talebi artırdı. 2024’te otomobil tamir ustalarının iş hacmi %50’ye varan oranda artarken, kullanıcılar orijinal ve sertifikalı parçaya yönelerek bakım kalitesine önem vermeye başladı” değerlendirmesini yaptı ve geri dönüşüm, hurda parça ve sürdürülebilirlik konuları özelinde sektöre çağrıda bulundu.

Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, “Yedek parça sektörü sadece araçlar için değil, ekonomi için de stratejik bir kaldıraçtır. Ar-Ge, yerli üretim ve geri dönüşüm ekosistemi ile bu alanı güçlendirmek zorundayız. Elimizdeki veriler, sadece büyüklüğü değil, derinliği de gösteriyor. Bugün Türkiye’de ortalama araç yaşı 14’ü aştı. Bu yaşlı araç parkı, yedek parçayı sadece bakım değil, aynı zamanda emniyet ve sürdürülebilirlik eksenine taşıyor.” dedi. Ayrıca hurda parça geri dönüşümü konusunda özel sektör, STK ve kamunun birlikte çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Continue Reading

Blog

Operasyonel Araç Kiralama Sektörü 2024’te 95.8 Milyar TL’lik Yatırımla 69 Bin 700 Adet Aracı Filosuna Kattı!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER), 2024 yılına ilişkin sektör verilerini açıkladı. Bu kapsamda; operasyonel araç kiralama sektörü 2024’te 95,8 milyar TL’lik yeni araç yatırımı yaparak 69 bin 700 aracı filosuna kattı. Operasyonel araç kiralama sektöründe sedan gövde tipi yüzde 46,6 ile hala tercihlerde ilk sıradaki yerini korurken SUV karoser tipi yüzde 19,9 ile üçüncü sırada yer aldı.  Rapora göre, sektörün araç parkının yüzde 31,8’lik bölümünü dizel yakıtlı araçlar oluştururken, benzinli araçların payı yüzde 58,5’e, hibrit ve elektrikli araçların payı ise yüzde 9,6’ya yükseldi. Operasyonel araç kiralamanın sadece bir araç edinme yöntemi değil aksine A’dan Z’ye tam bir hizmet paketi olduğunu söyleyen TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Günümüzde kaynaklar, mevcut koşullar nedeniyle, sınırlı hale geldi. Bu sebeple, kaynakları mümkün olduğunca verimli kullanmak sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Kaynaklarını verimli kullanmak isteyen şirketler, ticari faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları araçları temin etmek için satın alma alternatifi yerine artan oranda operasyonel kiralamayı tercih ediyor. Bu sayede öz kaynaklarını ve kredi limitlerini ana faaliyet alanlarında değerlendirme imkânı bulurken araç sahipliğinden kaynaklanan birçok maliyet kalemini ve riski de bertaraf etme imkânı elde etmiş oluyorlar.  Şirketlerin araç parkı dikkate alındığında, kiralamanın büyümesi konusunda yüksek potansiyeli görebiliyoruz” dedi.

 

Araç kiralama sektörünün çatı kuruluşu Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER), bağımsız araştırma şirketi NielsenIQ iş birliği ile hazırladığı, 2024 yılı sonuçlarını içeren “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu”nu açıkladı. Rapora göre, operasyonel araç kiralama sektörü 2024 yılında 95 milyar 800 milyon TL’lik yatırımla 69 bin 700 adet yeni aracı filosuna kattı. 2024 yılı sonu itibarıyla sektörün aktif büyüklüğü 280,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektörün toplam araç sayısı 2023 yılı sonuna göre yüzde 0,9 azalarak 251 bin 800 adede geriledi. Operasyonel kiralama sektörü 2024 yılında da ekonomiye önemli oranda vergi girdisi sağlamaya devam etti. Sektörün 2024’te ödediği vergi tutarı toplamda 50 milyar TL’yi buldu.

 

Kiralanan araçların yüzde 9,6’sı hibrit ya da elektrikli!

Rapora göre, Renault yüzde 18,2 pay ile Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün en çok tercih edilen markası olmayı sürdürdü. Renault’yu yüzde 16,7’le Fiat, yüzde 9,7 ile Toyota, yüzde 9,2 ile Volkswagen ve yüzde 8,9’la Ford takip etti. Sektörün araç parkının yüzde 47,2’si kompakt sınıf araçlardan oluşurken, küçük sınıf araçlar yüzde 30,6 ve üst-orta sınıf araçlar yüzde 10,1 pay aldı. 2018 yılı sonunda operasyonel araç kiralama sektörünün filosundaki hafif ticari araçların yüzde 2,9 olan payı ise 2024 yılı sonunda yüzde 7,4’e yükseldi. Diğer yandan, sektörün araç parkında yer alan hibrit ve elektrikli araçların payının artmaya devam etmesi de dikkat çekti. Buna göre, sektörün araç parkının yüzde 31,8’lik bölümünü dizel yakıtlı araçlar oluştururken, benzinli araçların payı yüzde 58,5’e, hibrit ve elektrikli araçların payı ise yüzde 9,6’ya yükseldi.

 

Kiralamada da ilk tercih hala sedan!

TOKKDER raporunda yer alan dikkat çekici verilerden bir diğeri ise, operasyonel araç kiralama sektöründeki gövde tipine göre araç tercih sıralamasında sedan birinciliğinin devam etmesi oldu. Bu kapsamda, sedan gövde tipine sahip araçlar yüzde 46,6 ile birinci sırada, hatchback gövde tipine sahip araçlar ise yüzde 24,3 ile ikinci sırada yer aldı. SUV araçlar ise yüzde 19,9 ile üçüncü sırada yer aldı. SUV gövde tipindeki araçlarda 2023 yılı sonuna göre yüzde 23’lük bir artış dikkat çekti. Bu araçları yüzde 0,9 ile station wagon gövde tipine sahip araçlar takip etti. Sektörün toplam araç parkının yüzde 81,7’sini otomatik vitese sahip araçlar oluştururken, manuel vitesli araçların payı ise yüzde 18,3 olarak gerçekleşti.

 

Operasyonel araç kiralama, işletmelere birçok faydayı bir arada sunuyor

2024 yılı sonuçlarını değerlendiren TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Operasyonel araç kiralamaya talep olmasına rağmen, enflasyondaki artışla beraber kira fiyatlarının artması ve finansman kaynaklarına erişimdeki engeller sebebiyle büyüme beklentinin altında kaldı. Etkileri sürmekte olan ülke ekonomimizdeki bozulma, ticari hayatı maalesef olumsuz yönde etkiledi. Elbette operasyonel kiralama sektörü de tüm sektörlerde olduğu üzere bu olumsuzluktan nasibini aldı. Özellikle, artan kredi faizleri, düşen büyüme hızı ancak buna rağmen yükselen enflasyon, şirketleri zorunlu olarak tasarruf etmeye yönlendirdi. Bu gelişmeler karşısında operasyonel kiralama sektörü bir miktar küçüldü. 2018 yılı sonunda 328 bin adetlik filo büyüklüğüne sahip olan sektörümüz, 2024 yılı sonunda 252 bine düştü. Sektörümüz ne kadar az operasyonel riske maruz kalırsa büyümesi de o kadar sürdürülebilir olacaktır. 30 Kasım 2024 tarihli ve 32738 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Dahiliye Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile, araç kiralama işletmelerine, kiralanan araçlarda GPS cihazı (küresel uydu navigasyon sistemi) bulundurarak, araçlara ait konum bilgisine ilişkin kayıtları üç yıl saklama zorunluluğu getirilmiştir. Kanunda ayrıca “genel kolluk kuvvetleri tarafından tutulan verilerden şahısların devam eden aktif araç kiralamasının olup olmadığı bilgisi araç kiralama faaliyeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere ait işletmelerle paylaşılır.” hükmü de yer almaktadır. Kanundaki “Kiralanan araçlarda GPS cihazı (küresel uydu navigasyon sistemi) bulundurma zorunluluğu” hükmünün, kanun Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce, kanundan çıkarılması konusunda TOKKDER olarak girişimde bulunmuştuk. Ancak bu talebimizin karşılık bulmadığı görülmektedir. Diğer taraftan aralık ayında kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olan ve işte kullanılan taşıtlar için Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında 31 Ocak 2025 tarihine kadar Taşıt Tanıma Birimi (“TTB”) başvurularının yapılması, 30 Nisan 2025 tarihine kadar ise montaj işlemlerinin tamamlanması zorunluluğu getirilmiştir. Sektörümüzü etkileyen dinamikler için uzun vadeli planlamaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ani ve sık yapılan bu tür değişiklikler, filosunda yüksek sayıda aracı olan şirketlerin ve araç kiralama firmalarının mali yapılarını ve işleyişlerini olumsuz etkileyebiliyor. TOKKDER görüş ve önerileri çerçevesinde yapılacak düzenlemelerin sektörümüzün hizmet standartlarını yukarı çekerek müşteri memnuniyetini daha da artıracağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Operasyonel araç kiralamanın sadece bir araç edinme yöntemi değil aksine A’dan Z’ye tam bir hizmet paketi olduğunun altını çizen Kağan Yaşa, şöyle devam etti: “İhtiyaç duyduğu aracı satın almak yerine kiralama yöntemiyle edinmeyi tercih eden işletmeler, bu paketin sunduğu tüm avantajlardan faydalanmanın yanı sıra öz mal bir araç sahibi olmanın risklerinden tamamen korunaklı hale geliyor. Araç satın almak, şirketler için yüksek yatırımı ve araç yönetiminde verimsizlik potansiyelini de beraberinde getiriyor. Günümüzde kaynaklar, mevcut koşullar nedeniyle, sınırlı hale geldi. Bu sebeple, kaynakları mümkün olduğunca verimli kullanmak sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Kaynaklarını verimli kullanmak isteyen şirketler, ticari faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları araçları temin etmek için satın alma alternatifi yerine artan oranda operasyonel kiralamayı tercih ediyor. Bu sayede öz kaynaklarını ve kredi limitlerini ana faaliyet alanlarında değerlendirme imkânı bulurken araç sahipliğinden kaynaklanan birçok maliyet kalemini ve riski de bertaraf etme imkânı elde etmiş oluyorlar.  Sağlıklı analiz yapan her şirketin kiralamayı tercih etmesi lazım. Kiralama dünyada da büyüyor, bizde de büyümeye devam edecektir. Şirketlerin araç parkı dikkate alındığında, kiralamanın büyümesi konusunda yüksek potansiyeli görebiliyoruz.”

Continue Reading

Blog

Büyük İstanbul Tüneli İki Kıtayı Demir Ağlarla Birbirine Bağlayacak

İki kıtayı metro hattı ile birbirine bağlayacak olan proje, İstanbul Boğazı’nı geçecek şekilde planlandı, Söğütlüçeşme (Kadıköy) – İncirli (Bakırköy) arasında ulaşımı sağlayacak.

Proje Marmaray ve Avrasya’dan sonra Boğaz’ın altından geçecek üçüncü tünel olacak. Bu projeyle günde 6,5 milyon yolcunun kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacak. Projenin 2025’te yüzde 25’inin ve 2028’de de tamamının bitirilmesi planlanıyor.

İki kıtayı metro hattı ile birbirine bağlayacak olan proje, İstanbul Boğazı’nı geçecek şekilde planlanmış olup, Söğütlüçeşme (Kadıköy) – İncirli (Bakırköy) arasında ulaşımı sağlayacak.

Büyük İstanbul Tüneli Projesi 4,3 km’lik bölümü boğaz geçişi olmak üzere toplamda 30,2 km uzunlukta ve 15 istasyondan oluşacak. Anadolu ve Avrupa yakasında toplamda 11 raylı sistem ile entegre olarak planlanan hattın, Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’un ulaşım sorununa önemli çözüm katkısı sağlayacak metro hattı olarak planlandı. Proje 2028 de faaliyete geçecek.

Kaynak: LOJİPORT

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ticari Araç Haberleri markası tescilli bir markadır.