Teknopark İstanbul tarafından her yıl ünlü bir bilim insanı adına ithaf edilen Teknoloji Ödülleri bu yıl ünlü Türk bilim insanı Uluğ Bey adına düzenlendi. 9 farklı alanda girişimcilerin 2020 gelişimlerinin değerlendirildiği ve 1800 girişimcinin katıldığı Teknopark İstanbul Uluğ Bey Teknoloji Ödülleri kapsamında yılın girişimcisi ödülü Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz’ın oldu.
Türkiye’nin yüksek teknoloji merkezi olarak faaliyet gösteren Teknopark İstanbul, her yıl bir bilim insanı adına ithaf ettiği Teknoloji Ödülleri organizasyonunu bu yıl ünlü Türk bilim insanı Uluğ Bey adına düzenledi. Ödül töreninde Teknopark İstanbul’daki başarılı girişimcilere çeşitli kategorilerdeki ödülleri takdim edildi. Yaklaşık 1800 girişimci arasından belirlenen Uluğ Bey Teknoloji Ödülleri kapsamında yılın girişimcisi ödülü Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz’ın oldu. Yılın girişimcisi ödülünü alan İsa Korkmaz, ‘Lojistik sektörüne dijitalleşme alanında güç kattığımız Navlungo girişimimiz ile yılın girişimcisi ödülüne layık görülmekten hem kendim hem de tüm Navlungo ekibi adına gurur duyuyorum. Bu ödül kısa zamanda çok doğru adımlar attığımızın göstergesi. E-İhracat alanında faaliyet gösteren tüm KOBİ ve şirketlere yönelik sunduğumuz hizmet ve çözümlerimizi geliştirerek ülkemize katma değer sağlayan tüm paydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ödüle layık görülen bütün girişimci dostlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum” dedi.
‘‘Start-up’lara İlgi Her Geçen Gün Artıyor”
Girişimciliğin özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için büyük önem taşıdığını belirten Korkmaz, “Ufak bir fikirden milyon dolarlık kazançlar sağlanması hem girişim sahipleri hem de ülkemiz için olumlu sonuçlar doğuruyor. Bu durum teknoloji üzerinde kaydedildiğinde, gelişmiş ülkelerle rekabeti de mümkün hale geliyor. Bu aşamada farkındalık oluşturmakta ülkemiz için ayrı bir önem taşıyor. Bu farkındalığın artıp daha fazla yatırımcının ve girişimcinin bu alanda yönlendirilmesi gerekiyor. Pazarı iyi okuyan ve fırsatları değerlendirmeyi iyi bilen her girişim, düşük sermayelerle hayata geçirilip sonunda büyük kazançlar elde edebilir. Pandemi ile birlikte bizim de içinde bulunduğumuz mobilite ve lojistik start-up firmalarına olan ilgi arttı bizler lojistik start up alanında Türkiye’de ilk olduğumuz için bunun avantajını kullanıyoruz. Bunun yanında iyi ekiplerin ve iş modellerinin olduğu girişimler normalden fazla ilgi görüyor” açıklamalarında bulundu.