Connect with us

Üst Yapı

Bora Transport: “Avrupa’da Tırsan ile fark yaratıyoruz”

Tırsan; Yunanistan başta olmak üzere tüm Balkan ülkelerine multi-modal, komple ve grupaj taşımacılık hizmetleri sunan, Bora Transport Logistics’e 6 adet Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride teslim etti.

Tırsan, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği en geniş ürün gamıyla lojistik firmalarının ilk tercihi olmaya devam ediyor. Tırsan’ın Adapazarı fabrikasında gerçekleştirilen teslimat törenine; Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bora Transport Logistic Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Gülcüler, Bora Transport Logistic Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özge Gülcüler ve Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç katılım gösterdi.

Teslimat töreninde açıklamada bulunan Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Güçlü ve yetkin Tırsan ekipleri, 46 yıldır müşterilerimizin rekabet gücünü artıracak araç ve çözümleri araştırıyor, geliştiriyor, en kaliteli, en verimli, en sağlam şekilde üretiyor ve sizlere sunuyor. Bugün, Bora Transport Logistic firmasına teslimatını gerçekleştirdiğimiz Tırsan Multi Ride araçlarımız da yetkin Tırsan ekiplerinin yoğun çalışmalarının başarılı sonucu olarak, hız ve verimlilik avantajı ile müşterimizin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamaktadır. Bora Transport Logistic ile iş birliğimizin uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

Tırsan, Avrupa Treyler Sektörüne Yön Veriyor

Teslimat töreninde Bora Transport Logistic’în faaliyetleri hakkında da bilgi veren Bora Transport Logistic Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Gülcüler, “Sahip olduğumuz bilgi birikimimiz ve deneyimlerimizle, müşterilerimize tekstil ve otomotiv ürün grupları alanında güvenli hizmet sağlıyoruz. Sektör lideri Tırsan’ı öncelikle tercih etme nedenimiz, Tırsan’ın mühendislik birimi ve gücü ile ürünlerinin güvenilirliği, sağlamlığı, operasyon kolaylığı, kalitesi ile hem ülkemizde hem Avrupa’da sektöre yön vermesidir” dedi.

Gülcüler sözlerine şu şekilde devam etti, “Yeni alımını yapmış olduğumuz 6 adet Tırsan Multi Ride aracı ile filomuzu daha da güçlendirerek, filomuzdaki Tırsan araç sayısını 20 adede yükselttik. Treylerde bulunan çift süspansiyon sistemi ile 5. teker yüksekliğini ayarlanabiliyor ve farklı tip çekicilerde kullanılabiliyoruz. Ayrıca, aracın sahip olduğu kayar çatı ve çatı kaldırma özellikleriyle, hem yüksek seyahat iç net kapasitesiyle daha fazla yük taşıyabiliyor, hem de kolay yükleme ve boşaltma yapabiliyoruz. Bu sayede operasyonlarımızı rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Öte yandan, Tırsan Multi Ride araçlarının Gümrük Mevzuatı kurallarına tam uyumu olması sayesinde uluslararası yük taşımacılığı yapabiliyoruz, bu da Tırsan araçlarını tercih etmemizin en önemli nedenlerinden biri. Tırsan’ın her daim firmamıza sağladığı kaliteli ve hızlı satış sonrası hizmetlerden de çok memnunuz. Tırsanla uzun seneler başarılı şekilde yürüttüğümüz iş birliğimizi, devam ettireceğimize eminiz” ifadelerini kullandı.

Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride Özellikleri

Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride araçlar, çift süspansiyon sistemi ile ayarlanabilir beşinci teker yüksekliğine sahip olup, çekici ayırt etmez. Bu sayede hem midilli hem de yarı midilli çekiciler başta olmak üzere tüm çekicilerle eşleşebilir.

Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride treylerler, yükün emniyetli şekilde taşınabilmesi için, televre üzerindeki her biri 2,5 ton kapasiteli toplam 236 farklı noktadan bağlantı yapmaya olanak sağlayan K-Fix yük güvenlik sistemine ve Code XL yük emniyet sertifikasına sahiptir. Öte yandan aracın, şasi ve çelik aksamları çinko tri-elektron metoduna göre kataforez (KTL) kaplamalıdır.

Mekanik çatı kaldırma sistemi sayesinde; 5 farklı iç net opsiyonu, hızlı yükleme ve boşaltma kolaylığı sunan Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride, yan kayar perde ve kayar çatı özelliği sayesinde müşterilerine maksimum verimliliği sunmaktadır. 7,2 ton forklift aks yüküne dayanıklı tabanı sayesinde, rampa yüklemelerinde maksimum taban dayanımı sağlamaktadır.

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Üst Yapı

Krone Grubu 2,3 milyar Euro ciro elde etti

Dünya çapında faaliyet gösteren Krone Grubu’nun 2024/2025 mali yılında cirosu yaklaşık 2,3 milyar Euro oldu (önceki yıl 2,4 milyar Euro). Ukrayna savaşı gibi devam eden zorlu siyasi koşullar ve çeşitli ticaret engelleri, tarım makineleri ve ticari araç sektörlerinde hala belirgin bir şekilde hissedilen satın alma çekingenliğinin ana nedenleri olarak yer alıyor.

“Müşterilerin satın alma davranışlarının kısa vadede ve doğrudan genel ekonomik durumla bağlantılı olduğu gerçeğini, ticari araç sektöründe yıllardır biliyoruz. Bu davranışı, tarım makineleri segmentinde de giderek daha fazla gözlemliyoruz; dünyanın dört bir yanındaki tarımsal hizmet sağlayıcılar ve çiftçiler şu anda siyasi ve ekonomik belirsizliklere çok duyarlı tepki gösteriyor ve yeni yatırımlarda çekingen davranıyor.  Bu gelişmeleri dikkate almak için, geçtiğimiz mali yılda da tüm lokasyonlarda üretim optimizasyonu ile dijitalleşme ve otomasyonun genişletilmesine yönelik yatırımlar yaptık. Böylelikle, her zamanki en yüksek ürün kalitesini artık maksimum esneklikle garanti edebiliyoruz” diye açıklıyor Krone Grubu İcra Kurulu Başkanı Bernard Krone. Önemli kilometre taşları arasında, örneğin Werlte araç fabrikasında özellikle eTrailer’lerin (elektrikli tahrik akslı) üretimi için ek bir üretim hattının kurulması, Gigant’ın Dinklage’de kendi fren balatalarının üretimine başlaması, Lübtheen’deki soğutmalı treyler bileşenleri üretiminde yapay zeka destekli kontrol merkezinin devreye alınması ve GTS’nin Ibbenbüren tesisinde yeni bir montaj holünün inşa edilmesi yer alıyor.

Krone, savaşlar ve mevcut uluslararası gümrük politikası gibi faktörlerin küresel ekonomiyi etkilemeye devam etmesi nedeniyle, bu mali yıl için geçen yılki seviyede bir ciro beklemektedir. Bernard Krone Holding SE & Co. KG CEO‘su Dr. David Frink, “Uzun vadeli ekonomik ticaret anlaşmalarının artık eskisi gibi istikrarlı olmadığını kabul etmeliyiz. Krone gibi uluslararası faaliyet gösteren bir sanayi şirketi için bu büyük bir zorluk teşkil ediyor, çünkü grup çapındaki üretimi, dünya çapındaki dağıtımı ve hizmet faaliyetlerimizi dikkatli bir şekilde planlamamız gerekiyor.”

Frink, orta vadede bir pazar canlanması bekliyor. “Şu anda Alman tarım makineleri pazarında hafif bir toparlanma kaydediyoruz. Ayrıca, Asya ve Hindistan gibi gelecek vaat eden pazarlarda kademeli olarak yeni ve daha geniş bir konumlanma sağlayacağız. Aynı şekilde, Belçika, Danimarka veya Estonya gibi bazı Avrupa ticari araç pazarlarında da canlanma gözlemliyoruz. Buna ek olarak, dünyanın dört bir yanından müşterilerimiz Krone markasına olan ilgilerini sürdürüyorlar. Geniş ürün yelpazemiz ve tarım makineleri ile ticari araçlar alanındaki geliştirmelerimiz çok olumlu geri bildirimler alıyor. Bu bakımdan, dünya nüfusu artmaya devam ettiği için gıda ve nakliye ihtiyacının da buna paralel olarak artacağına inanıyoruz ve bu nedenle temelde iyimseriz.”

 

Continue Reading

Üst Yapı

Krone ve DFDS’ten Türkiye Lojistik Sektörüne Güçlü Katkı: 1.050 Treyler Teslimatı Gerçekleştirildi

Avrupa ve Türkiye’nin önde gelen treyler üreticisi Krone, Türkiye’nin üretim gücünü ve stratejik önemini vurgulayan bir başarıya daha imza attı. Lojistik devi DFDS ile süregelen iş birliği kapsamında, DFDS Türkiye ve Avrupa Güney İş Birimine 1.050 adet treyler teslim edildi. Bu teslimat, Türkiye’deki treyler üretiminin geldiği noktayı ve Avrupa ile kurulan sanayi köprüsünü yansıtan önemli bir kilometre taşı olarak dikkat çekiyor.

Kartal Erköy: Türkiye Üretiminin Gücü

Teslimat töreninde konuşan Krone Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy, Türkiye’deki üretim yetkinliğine ve sürdürülen yatırımlara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Krone’nin Türkiye’deki üretim serüveni 2012 yılında Tire fabrikamızda sadece iki modelle başladı. Bugün geldiğimiz noktada, 230.000 m²’lik modern tesisimizde 24 farklı model üretiyoruz. Bu dönüşüm, Türkiye’nin sanayi gücü ve lojistik altyapısının geldiği seviyeyi gösteriyor. DFDS’e gerçekleştirdiğimiz 1.050 treylerlik teslimat, mühendislik yetkinliğimizin ve üretim kabiliyetimizin somut bir göstergesidir. Bu başarıyı; nitelikli insan kaynağımıza, inovatif yaklaşımımıza ve yalın üretim metotlarımıza borçluyuz.”

Ingo Geerdes: DFDS’e toplam 4.000 adetten fazla teslimat

Kartal Erköy’ün ardından söz alan Fahrzeugwerk Bernard Krone Genel Müdürü Ingo Geerdes, Türkiye’nin bu büyük iş birliğindeki yerine ve DFDS ile süregelen stratejik ortaklığa vurgu yaptı:

“DFDS ile Avrupa’da uzun yıllara dayanan güçlü bir iş birliğimiz var ve geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 4.200’den fazla treyler teslim ettik. Bugün Türkiye’deki bu teslimatla, bu güvene dayalı ilişkinin ne kadar sağlam bir temel üzerine kurulduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu iş birliğinin, DFDS’e, Türkiye lojistik sektörüne ve bölge ticaretine yeni kapılar açacağına inanıyorum.”

Andreas Völker: Üretim Entegrasyonu ve Pazara Güven

Krone’nin Türkiye ve Almanya’daki üretim entegrasyonunu değerlendiren Krone Trailer International Uluslararası İş Geliştirme, Satış & Key Account Direktörü Andreas Völker, bu teslimatın küresel sinerjiyle gerçekleştiğini belirtti:

“Teslimatını gerçekleştirdiğimiz 850 adet tenteli treyler Tire’de, 200 adet tekstil taşıyıcı treyler Almanya’daki Herzlake tesisimizde üretildi. Bu, Krone’nin küresel entegrasyon kabiliyetinin ve esnek üretim yapısının güçlü bir göstergesidir. Tire fabrikamız bugün yalnızca yerel değil, aynı zamanda global ölçekte stratejik bir üretim üssüdür. Almanya merkezimizin Türkiye’ye duyduğu güven sayesinde, burada en modern altyapı ile üretim yapıyor, Türkiye’den 33 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında en büyük yabancı sermayeli treyler yatırımına sahip konumumuzu sürdürüyoruz. %25’lik pazar payımız, bu pazara olan bağlılığımızı açıkça ortaya koyuyor.”

Jeppe Vestrup Skivild: Türkiye’ye Yatırım ve Stratejik İş Birliği

DFDS’in Avrupa ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirme vizyonuna dikkat çeken DFDS Türkiye Lojistik Başkanı Jeppe Vestrup Skivild, şirketin yatırımlarının stratejik öneminin altını çizdi:

“Bir yıldan kısa bir sürede gerçekleştirdiğimiz bu 1.050 treyler yatırımı ile Türkiye’nin stratejik bir pazar olarak bizim için taşıdığı önemi güçlü bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bu yatırım, müşterilerimize değer yaratma ve Türkiye ile Avrupa arasındaki bağlantıları güçlendirerek ticaret akışlarını destekleme kararlılığımızın bir yansımasıdır. Bu yolculukta, Krone ile uzun yıllara dayanan iş birliğimiz—treylerlerinin kalitesine, dayanıklılığına ve müşteri odaklı yaklaşımına duyduğumuz güven üzerine kurulmuştur—bizim için kilit bir unsur olmaya devam ediyor. Treylerlerin Türkiye’de üretiliyor olması ise, ülke ekonomisine katkısından ötürü bu iş birliğini bizim açımızdan daha da değerli hale getiriyor. Bu ortaklığın büyümeye devam edeceğine ve müşterilerimize önümüzdeki yıllarda daha da büyük değer sunacağına inanıyoruz.

DFDS için bu yatırım yalnızca kapasite artışından veya filomuzu yenilemekten ibaret değil; hizmet kalitesinde, güvenlikte ve operasyonel verimlilikte önemli bir sıçramayı temsil ediyor. Endüstriyel ve otomotiv müşterilerimiz için tasarlanan 850 yeni tenteli treyler ve perakende, tekstil ve yüksek değerli ürün taşımacılığı için tasarlanan 200 tekstil taşıyıcı treyler ile, hızın, ürün güvenliğinin ve ‘mağazaya hazır’ teslimatın kritik olduğu sektörleri doğrudan destekliyoruz. Daha genç ve ihtiyaca göre yapılandırılmış bu filoyla müşterilerimizin tedarik zincirlerini daha dayanıklı hale getiriyor, aynı zamanda onlara daha fazla seçenek ve esneklik sunuyoruz. Türkiye, DFDS için kilit bir pazar ve biz burada uzun vadeli bir kararlılıkla varız: ekipman yatırımlarımızı, insan kaynağımızın uzmanlığı, planlama disiplinimiz ve dijital takip teknolojilerimizle birleştirerek Türk şirketlerinin Avrupa pazarlarına daha hızlı, güvenli ve güvenilir şekilde erişimini sağlıyoruz. Ve her zaman müşterilerimize daha fazlasını ve daha iyisini sunmak için yatırım yapmaya ve yeniliklere devam edeceğiz.”

Continue Reading

Blog

Büyük İstanbul Tüneli İki Kıtayı Demir Ağlarla Birbirine Bağlayacak

İki kıtayı metro hattı ile birbirine bağlayacak olan proje, İstanbul Boğazı’nı geçecek şekilde planlandı, Söğütlüçeşme (Kadıköy) – İncirli (Bakırköy) arasında ulaşımı sağlayacak.

Proje Marmaray ve Avrasya’dan sonra Boğaz’ın altından geçecek üçüncü tünel olacak. Bu projeyle günde 6,5 milyon yolcunun kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacak. Projenin 2025’te yüzde 25’inin ve 2028’de de tamamının bitirilmesi planlanıyor.

İki kıtayı metro hattı ile birbirine bağlayacak olan proje, İstanbul Boğazı’nı geçecek şekilde planlanmış olup, Söğütlüçeşme (Kadıköy) – İncirli (Bakırköy) arasında ulaşımı sağlayacak.

Büyük İstanbul Tüneli Projesi 4,3 km’lik bölümü boğaz geçişi olmak üzere toplamda 30,2 km uzunlukta ve 15 istasyondan oluşacak. Anadolu ve Avrupa yakasında toplamda 11 raylı sistem ile entegre olarak planlanan hattın, Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’un ulaşım sorununa önemli çözüm katkısı sağlayacak metro hattı olarak planlandı. Proje 2028 de faaliyete geçecek.

Kaynak: LOJİPORT

Continue Reading
Reklam
Reklam
Reklam

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ticari Araç Haberleri markası tescilli bir markadır.