Blog
Doğan Trend Otomotiv Grubu 2024 Yılında 45 Bin Adet Araç Satışı Gerçekleştirdi!
Doğan Trend Otomotiv, 45 bin adetlik satış hacmi ile 2023’teki iş hacmini korudu, zorlu bir yılı geride bıraktı. Son yıllarda hızlı bir büyüme trendi yakaladıklarını söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, yaptığı değerlendirmede “Yüksek faiz ve enflasyon ortamında artan maliyetler, regülasyon değişiklikleri ile stokların yönetiminde zorlandığımız bir yıl oldu. Finansal anlamda hedeflerimizin önemli oranda gerisinde kalsak da iş hacmimizi korumayı ve müşterilerimize genişleyen bayilik ağımızla hizmetlerimizi geliştirmeyi başardık. 2024’te 23 bin adedi yeni, 3 bin adedi kullanılmış olmak üzere 26 bin adet otomobil + hafif ticari araç, 16 bin adetten fazla motosiklet, 1800 adet deniz motorunu müşterileri ile buluşturup toplam 45 bin ünite satışına ulaşarak önceki senedeki rekorumuzu ufak bir farkla da olsa tazelemiş olduk” dedi. Portföylerinde önemli yer tutan MG markası hakkında ise “Geçtiğimiz 3 yılda 35 bin MG’yi müşterilerimizle buluşturduk. Ülke genelindeki yaygın satış servis teşkilatımızla, elektrikli araç uzmanlığımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün itibarı ile 7 bin elektrikli araç müşterimize tümü sertifikalı elektrikli araç teknisyenlerimizle hizmet sağlıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Üretim tarafındaki çalışmalarına değinen Dağtekin, “2023 senesinde açıkladığımız KYMCO markamızla motosiklet üretimi projemizde sona yaklaştık, ilk deneme üretimimizi İzmir Kemalpaşa tesisimizde aralık ayında gerçekleştirdik. Kısa süre içinde seri üretime geçerek Doğan Trend Grubu olarak üretim kabiliyetini kazanıp ülkemiz için değer yaratma vizyonumuzda önemli bir adım atmış olacağız. Ayrıca hem ülkemiz hem de şirketimiz için büyük önemi haiz otomotiv üretim projemizde SAIC Motor ile bir yılı aşkın süredir Türkiye fabrikası üzerinde çalışıyoruz. Oldukça fazla yol kat ettik, çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. SAIC üst yönetiminin daveti üzerine 10 Ocak’ta Şangay’a giderek projemizi bir sonraki aşamaya taşımayı hedefliyoruz. Bu aşamada Bakanlığımızın destekleri ve yönlendirmesiyle süreci titizlik ve kararlılıkla yürütüyoruz” dedi.
2024 yılında rekor yenileyen otomotiv pazarının öngörülemez bir şekilde birçok dinamiğin bir araya gelmesiyle güçlü tempoda seyrettiğini vurgulayan Kağan Dağtekin, “2024 980 bini otomobil olmak üzere hafif ticarilerle birlikte 1.2 milyon adedi geçerek rekor tazeledi. %100 elektrikli araçların (BEV) payı %10’a, fişe takılan hibritler (PHEV) ise %5’e yaklaştı. 2025 yılı, BEV+PHEV açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Yeni ürünlerin pazara girişi BEV’lerin payının yüzde 15 bandını aşmasını, PHEV’lerin ise ciddi bir atılımla %10 mertebelerine ulaşmasını bekliyoruz. Böylece; elektrikli araçların oranı %25’i aşıp ülkemizin elektrikli araç dönüşümündeki kararlılığı daha net ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.
İş hacmi açısından planlanan rakamlara ulaşmayı başaran Doğan Trend Otomotiv; otomotiv grubundaki MG, Suzuki ve Maxus markalarıyla 2024 yılında toplam 23,300 adetlik satışla kendi rekorunu aştı. Motosiklet Grubu olarak; Vespa, Aprilia, KYMCO, Moto Guzzi, Piaggio, Suzuki ve Silence’dan oluşan motosiklet markalarıyla da toplam 16 bin adedi aşan satış başarısıyla yeni bir eşiği daha geride bıraktı. Şirket, deniz motorlarında da tüm zamanların rekorunu kırarak bin 800 adetlik satışla 2024 yılını tamamladı. Doğan Trend Otomotiv, geçtiğimiz yıl 3 bin adet de ikinci el otomobil ve motosikletin satışını gerçekleştirdi.
1 milyar dolar iş hacmine ulaşıldı ve İzmir’de motosiklet deneme üretimi başladı!
MG markasıyla son yıllarda hızlı bir büyüme trendi yakaladıklarını söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “Geçtiğimiz 3 yılda 35 bin MG’yi müşterilerimizle buluşturduk. Ülke genelindeki yaygın satış servis teşkilatımızla, elektrikli araç uzmanlığımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün itibarı ile 7 bin elektrikli araç müşterimize tümü sertifikalı elektrikli araç teknisyenlerimizle hizmet sağladık. Geride bıraktığımız 2024 yılını, tüm paydaşlarımızın katkıları ve ekiplerimizin azmi sayesinde istikrarlı bir şekilde tamamladık. 2024 yılında, bir önceki yıla paralel bir iş hacmiyle 45 bin adetlik toplam satış rakamına ulaştık ve elde ettiğimiz yaklaşık 1 milyar dolara yaklaşan ciroyla sektörümüzdeki pozisyonumuzu korumaya devam ettik. Bu sonuçlar, bize duyulan güvenin, iş ortaklarımızın desteğinin ve müşterilerimizin bağlılığının bir yansımasıdır. Bu başarıyı sadece kendi çabamızın değil, hep birlikte oluşturduğumuz sinerjinin bir ürünü olarak görüyoruz. Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza gönülden teşekkür ederim” dedi.
Türkiye’de motosiklet üretimi için önemli bir eşiği daha geride bıraktıklarını vurgulayan Kağan Dağtekin, şöyle devam etti: “KYMCO markamızla motosiklet üretimi yatırımımız sona yaklaştı. İzmir Kemalpaşa’daki fabrikamızda deneme üretimine 24 Aralık 2024 itibarıyla hayırlısıyla başladık. Kısa süre içinde seri üretim için çalışmalarımız tamamlanarak yerli üreticiler arasına adımızı yazdıracağız. Son dönemde devletimizin aldığı tedbirler ve yönlendirmeleri doğrultusunda, bu büyüme hızını sürdürebilmek için üretim tesisi yatırımı yapmamız gerektiğinin farkındayız. MG markasını da çatısı altında bulunduran SAIC Motor, 2024 yılı, 4.6 milyon adetlik global satışa ulaşılarak büyük bir başarıyla tamamladı. Grup şirketleri toplamda 1.2 milyon adetlik yeni enerjili araç (NEV) satışına imza atarak bir önceki yıla göre yüzde 10’a yakın büyüme sağladı. AB pazarlarındaki zorluklara rağmen, SAIC Motor’a ait MG markası Avrupa’da hibrit elektrikli araç (HEV) segmentinde atılım yaptı ve 240 bin adedi aşan satış performansıyla büyüme kaydetti. İş ortağımız SAIC’le son bir yıldır Türkiye fabrikası üzerinde birlikte kararlılıkla çalışıyoruz. Bu süreçte oldukça fazla yol kat ettik. Çalışmalarımız kararlılıkla devam ederken, SAIC üst yönetiminin daveti üzerine 10 Ocak’ta Şangay’a giderek bu önemli projeyi bir sonraki aşamaya taşımayı hedefliyoruz. Bu aşamada Bakanlığımızın destekleri ve yönlendirmesiyle süreci titizlikle yürütüyoruz.”
2025 yılı daha büyük fırsatlar getirecek!
MG’nin Mısır’daki iş ortağı ile yürüttüğü fabrika yatırımıyla ilgili de değerlendirme yapan Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalışılan ve yıllık 50 bin araç üretim kapasiteli Mısır projesiyle SAIC Motor, Mısır iç pazarı ile bazı Afrika ve Ortadoğu ülkelerini hedefliyor. Mısır fabrikası, Türkiye projesinin alternatifi ya da rakibi değil. Dolayısıyla bu projenin bizim yatırımımızla bir ilişkisi yok. Bizim olası rakibimiz Avrupa’daki ülkeler ve Fas olabilir. Çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” diye konuştu. Türkiye otomotiv pazarının 2024 yılında öngörülemez bir şekilde birçok dinamiğin bir araya gelmesiyle yüksek bir seviyeye ulaştığını vurgulayan Kağan Dağtekin, “İlk çeyrekte; yoğun ÖTV muaf satışları ve seçim öncesindeki hareketlilik talebi yukarı çekti. İkinci çeyrekte beklenenden farklı uygulanan GSR2 geçiş süreci öncesindeki stok temizleme kampanyaları pazarda ciddi bir hareketlilik sağladı. Yaz aylarından itibaren ise Avrupa’daki satışların azalmasıyla, üretim fazlasının Türkiye’ye yönlendirilmesi ciddi fiyat baskısıyla kampanya yoğun bir döneme vesile oldu. Tüm bunlara ek olarak, yeni oyuncuların pazara girişiyle rekabetin artması, tüketicilere cazip indirimler ve uygun finansman kampanyaları sundu. Sonuç olarak, kredi kısıtlamalarına rağmen, tüketiciler yıl boyunca süreklilik arz eden kampanyaları değerlendirerek satın alımlara yöneldi. 2025 yılında toplam otomotiv pazarının 800 bin ile 1 milyon, motosiklet pazarının ise 800-900 bin adet arasında gerçekleşmesi bekliyoruz. Yeni yılda önceliğimiz, pazardaki konumumuzu korurken motosiklet üretimine başlamak ve otomotiv üretim projemizi de olumlu sonuçlandırmaya çabalamak olacak” dedi.
Blog
TürkTraktör 2025 Yılı Üçüncü Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı
Türkiye’nin tarım mekanizasyonundaki lider firması TürkTraktör, 2025 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. TürkTraktör yılın ilk dokuz ayında 21 bin 244 adet traktörü banttan indirirken, Türkiye’deki traktör üretiminin yüzde 62’sini, ihracatının ise yüzde 73’ünü karşıladı. TürkTraktör’ün 2025 üçüncü çeyrek finansal verileri doğrultusunda net kârı 917 milyon TL, toplam cirosu 39 milyar 220 milyon TL ve FAVÖK marjı ise yüzde 10,3 olarak gerçekleşti.
TürkTraktör, 2025 yılının geride kalan 9 aylık bölümünde yurt içi pazara 12 bin 568 adet traktör satışı yaparken ihracatta ise 8 bin 164 adede ulaştı. Türkiye traktör pazarı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36’lık daralmayla 30 bin 92 adet olarak gerçekleşti. Eylül sonu itibarıyla Türkiye traktör pazarında New Holland ve Case IH markaları ile toplam yüzde 41,1’lik payı olan TürkTraktör, liderliğini kesintisiz olarak 18 yıldır sürdürüyor.
Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, “Sektördeki zorlu dinamikler ve geçtiğimiz yıla göre yüzde 36’lık daralmaya rağmen TürkTraktör olarak liderliğimizi istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. New Holland ve Case IH markalarımızla Türkiye’deki üretimin yüzde 62’sini, ihracatın ise yüzde 73’ünü karşılamak büyük bir gurur vesilesi. Yıl sonuna yaklaşırken, elde ettiğimiz sonuçlarda büyük pay sahibi olan TürkTraktör ailesine, ürünlerimize ilgi gösteren çiftçilerimize ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Blog
Özmer Lojistik, Kuruluşunun 20. Yılında Filosuna 30 Adet Volvo Trucks Ekledi!
Volvo Trucks, uluslararası taşımacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren Özmer Lojistik’e 30 adet Volvo FH500 teslim etti. XL kabin, retarder, ADR, deri direksiyon, yan görüş kamerası, GSR ve full güvenlik paketi ile kişiselleştirilen Volvo FH500 araçların teslimatı; Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Kamyon Satış Ülke Müdürü Utku Uzun ile Kamyon Saha Satış Müdürü Umut Şahin, VFS Finansman A.Ş Ülke Satış Müdürü Emrah Barış ile Bölge Müdürü Tuncay Alev ve Özmer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Öztürk ile Operasyon Müdürü Emre Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
Volvo Trucks, ağır ticari araç pazarındaki etkinliğini yeni teslimatlar ile güçlendiriyor. Petrol, inşaat, ithalat, ihracat ve sanayi alanlarında faaliyetleri bulunan Özmer Lojistik, filo alımında Volvo Trucks markasını tercih ederek, toplam 30 adet Volvo FH500’ü filosuna ekledi. Uluslararası taşımacılıkta kullanılacak olan 30 adet Volvo FH500; XL kabin, retarder, ADR, deri direksiyon, yan görüş kamerası, GSR ve full güvenlik paketi ile kişiselleştirildi. Teslimat törenine Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Kamyon Satış Ülke Müdürü Utku Uzun ile Kamyon Saha Satış Müdürü Umut Şahin, VFS Finansman A.Ş Ülke Satış Müdürü Emrah Barış ile Bölge Müdürü Tuncay Alev ve Özmer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Öztürk ile Operasyon Müdürü Emre Öztürk katıldı. Özmer Lojistik, yeni kamyon alımlarında Volvo Finansman A.Ş. (VFS) tarafından sağlanan ödeme koşullarından yararlandı.
Utku Uzun: “Yeni ve güçlü iş birliklerine imza atıyoruz”
İlk kez Özmer Lojistik ile iş birliği gerçekleştirdiklerinin altını çizen Marubeni Dağıtım ve Servis Kamyon Satış Ülke Müdürü Utku Uzun, “Volvo Trucks’ın sunduğu kalite, güvenlik ve sahip olma maliyeti avantajlarını iş ortaklarımıza aktarabildiğimiz yeni ve güçlü iş birliklerine imza atıyoruz. Özmer Lojistik, kuruluşunun 20’nci yılında filosunu büyütme kararı aldı ve tercihini Volvo Trucks’tan yana kullandı. İş birliğimizin Özmer Lojistik ailesine hayırlı olmasını diliyor, önümüzdeki dönemde de iş birliğimizi sürdürmeyi temenni ediyoruz” dedi.
Ömer Öztürk: “Kamyon filomuzu 30 adet Volvo Trucks ile güçlendirdik”
Yeni filo alımları ile ilgili bilgiler aktaran Özmer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk; “Şirketimizin 20’nci kuruluş yıldönümü olması sebebiyle filomuzu yenilemek istedik. Bu kapsamda 30 adetlik Volvo Trucks alımı ile filomuzu güçlendirme kararı aldık. Türkiye’nin önde gelen firmalarının yurt içi ve yurt dışı taşımalarını üstlenmemiz nedeniyle, operasyonlarımızın gerektirdiği kalite, donanım seviyesi, geniş yetkili servis ağı ve yedek parça bulunabilirliğini de dikkate alarak tercihimizi Volvo Trucks markasından yana kullandık. Bu doğrultuda filomuzu Volvo Trucks araçlarıyla yenileyerek şirketimize yakışan bir adım attık” dedi.
Volvo FH500’ün öne çıkan özellikleri
Volvo Trucks, yüksek verimlilik, güvenlik ve sürücü konforunu bir araya getiren Volvo FH 500 HP 4×2 çekicileri ile lojistik sektöründe hizmet veren şirketlerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Uzun yol taşımacılığı için özel olarak optimize edilen Volvo FH500, sahip olduğu yenilikçi teknolojilerle Türkiye’de lojistik filolarının en çok tercih ettiği modellerden biri olarak öne çıkıyor. Volvo FH500’de kullanılan 13 litrelik Euro 6 motor, 500 HP güç ve 2500 Nm tork ile üstün performans sağlarken; I-Shift otomatik şanzıman, I-Torque, I-Roll ve aerodinamik rüzgarlık paketi ile yakıt tüketimini minimum seviyeye indiriyor; toplam 1360 litrelik yakıt deposu ile uzun mesafelerde kesintisiz operasyon imkanı sunuyor. Arka havalı süspansiyon, 13 ton arka aks kapasitesi, disk frenler ve üç seviyeli havalı süspansiyon sistemi, aracın sağlamlığını artırıyor. Çift akü sistemi, yüksek elektrikli ekipman kullanımlı operasyonlar sırasında güvenilir enerji sağlıyor. LED farlar, V-Light gündüz sürüş farları ve arka kamera ise sürüş kolaylığı ve güvenliği destekliyor.
Güvenlik ve sürücü konforu ön planda
Volvo Trucks’ın güvenlik yaklaşımını yansıtan ve GSR II standartlarına uygun olarak donatılan Volvo FH500; Elektronik Stabilite Programı (ESP), Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Acil Frenleme Desteği, Şerit Takip Asistanı, Yan Çarpışma Önleme Desteği ve Volvo Dinamik Direksiyon (VDS) ile Pilot Assist yarı otonom sürüş teknolojilerini standart olarak sunuyor.
Globetrotter XL kabin, çift yatak, kabin içi ısıtıcısı, entegre park kliması, 33 litrelik buzdolabı ve geniş depolama alanlarıyla sürücüye uzun yol konforu sağlıyor. Volvo FH500 HP 4×2 çekici, sunduğu yüksek performans, düşük işletme maliyetleri, üstün sürücü konforu ve gelişmiş güvenlik donanımları ile filoların rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.
Blog
FORD TRUCKS YENİ F-MAX İLE TÜRKİYE TURUNA ÇIKIYOR
Ford Trucks, ağır ticari araç pazarındaki referans modeli F-MAX’in yeni yüzü ile 20 Ekim-17 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek Türkiye turuna çıkıyor.
Ford Trucks, ağır ticari araç segmentindeki öne çıkan modeli F-MAX’in yeni yüzünü, 20 Ekim–17 Kasım 2025 tarihleri arasında düzenleyeceği Türkiye turu kapsamında kullanıcılarla buluşturacak. 12 ili kapsayan etkinlik boyunca lojistik ve ağır ticari araç sektörünün temsilcileri ile sürücüler Yeni F-MAX ürün sunumuna katılarak, aracı yakından inceleyip test etme imkânına sahip olacak. Katılımcılar turun her durağında düzenlenecek bilgi yarışmaları, oyunlar ve eğlenceli etkinliklerde çeşitli hediyeler kazanma şansı yakalayacak.
25 Eylül 2025’te Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilen lansmanla tanıtılan Yeni F-MAX, iç ve dış tasarımıyla dikkat çekerken, yüksek verimlilik sunan Ecotorq GEN2 motoru ile öne çıkıyor. Yüzde 11,3’e varan yakıt tasarrufu sağlayan bu yeni motorunun yanı sıra, Yeni F-MAX’in üstün performansı, konfor ve dayanıklılığı uzun yol taşımacılığında standartları bir kez daha yükseltiyor.
Modern tasarım ve teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken Yeni F-MAX’in dikkat çeken yenilikleri arasında Dijital Ayna Sistemi, siyah çerçeveli ön farlar, kişiselleştirilebilir 12” dijital gösterge paneli ve 12.4” multimedya ekranı, kablosuz şarj, elektronik park freni ve anahtarsız çalıştırma gibi özellikler bulunuyor. Güvenlik Kilidi ile ek güvenlik sunan Yeni Ford F-MAX, ayrıca 13 dil destekli Sesli Asistan ve yatak yanındaki dokunmatik kontrol ünitesi gibi özellikleriyle sınıfında öne çıkıyor.
Yeni F-MAX Türkiye Turu Programı
20 Ekim-17 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türkiye turunun durakları şöyle sıralanıyor:
- 20 Ekim 2025: İstanbul Avrupa Yakası, Erdem TIR Parkı
- 21 Ekim 2025: İstanbul Anadolu Yakası, Bi Mola Reşadiye
- 22 Ekim 2025: Kocaeli, Gebze Marmara Nakliyeciler Sitesi
- 23 Ekim 2025: Düzce, Türsan Dinlenme Tesisi
- 24 Ekim 2025: Ankara, Yurt İçi Lojistik Üssü
- 27 Ekim 2025: Artvin, Hopa Esenkıyı Köyü
- 30 Ekim 2025: Mardin, Kızıltepe Bozanlar TIR Parkı
- 3 Kasım 2025: Gaziantep, Nakliyeciler Sitesi
- 5 Kasım 2025: Mersin, Hasan Şeker TIR Garajı
- 7 Kasım 2025: Kayseri, Ambar Nakliyeciler Sitesi
- 11 Kasım 2025: Konya, Kamyon Garajı
- 13 Kasım 2025: İzmir, Işıkkent
- 17 Kasım 2025: Bursa, Karacabey Kooperatifi
-
Otomotiv Sektörü2 hafta önceEvrim Devam Ediyor: Kia Sportage Tasarımının Dönüşümü
-
Sektörel6 gün önceTürkTraktör Üretimde Yeni Kilometre Taşlarını Geride Bıraktı
-
Yük Taşıma1 hafta önceBMC, 520 beygir gücünde yerli kamyon üretti
-
Otomotiv Sektörü1 saat önceYavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan Motor Sürücülerine Dost Bariyer Sistemi
-
Hafif Ticari1 saat önceMercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de

