Lojistik ve perakende sektöründe deneyimli 3 girişimci tarafından kurulan Ebbi Lojistik Çözümleri, yoğun AR – GE süreci sonunda geliştirdiği askılı konteyner sistemi ile Avrupa ve Asya ülkelerinin dikkatini çekmeyi başardı.
Flextrong, Artan Müşteri Talepleri Ertelemeleri Dengeledi
İtalya’da Fashion Technology ivmelendirme programından ve Singapur Hatcher Plus fonundan 1 milyon Euro değerleme ile tohum yatırımı alan girişimci firma, başta İngiltere olmak üzere Fransa, Danimarka, İspanya, Amerika ve Kanada’ya transfer edilen konteynerların askılı kurulumunu gerçekleştiriyor.
200 bin TL yerli sermaye ile kurulan Ebbi Lojistik, geleneksel askılı sisteme kıyasla daha avantajlı bir sistem geliştirdi. Yoğun AR – GE çalışmaları sonucu hayata geçirilen proje için Türkiye ve PCT ülkelerinde patent alındı.
45 dakikada kurulum gerçekleşiyor
Singapur ve İtalya’dan yatırım aldı
StartUP olarak yola çıkan Ebbi Lojistik, öz sermayesi dışında askılı konteyner sistemini geliştirmek üzere İtalya’da Fashion Technology ivmelendirme programı ve Singapur’da Hatcher Plus fonundan 1 milyon Euro değerleme ile tohum yatırımı aldı. Merkezi İstanbul’da olan şirketin Milano’da da ofisi bulunuyor.
Berna Aksoy: “Ağırlıklı deniz yolu çalışıyoruz”
Tekstil ürünleri üretiminin yoğun olarak gerçekleştirildiği ve denizyolu lojistik altyapısı olan Asya, Kuzey Afrika, Güney Amerika bölgelerindeki gelişmekte olan ülkelerin faaliyetleri açısından daha uygun olduğunu belirten Ebbi Lojistik Kurucu Ortağı ve Satış & Pazarlama Direktörü Berna Aksoy, “Global lojistik firmalarının Türkiye organizasyonları ile yerel, orta ve büyük ölçekli lojistik firmaları için çalışıyoruz. Sunduğumuz hizmet ile hazır giyim ürünleri, başta İngiltere olmak üzere, Fransa, Danimarka, İspanya, ABD ve Kanada’ya taşınıyor. Geleneksel askılı konteyner sistemi genellikle büyük ölçekli armatör firmalar tarafından kendi bünyelerinde kullanılıyor fakat geliştirdiğimiz yeni askılı konteyner sisteminin kurulum ve söküm işlemlerinin hızlı olması, daha az iş gücü gerektirmesi ve daha az maliyetli olması şirketler için büyük avantaj sağlıyor” dedi.
Üretim Asya’dan yakın coğrafyalara kayabilir
Aksoy, 2020’de büyüme oranlarının tüm sektörlerdeki firmalarda olduğu gibi durağan olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Fakat bu süreçte negatif bir tablo ile karşılaşmadık. Çalışmakta olduğumuz bazı firmaların siparişlerinde ileri dönemlere ertelemeler gerçekleşti fakat diğer taraftan bazı müşterilerimizin de artan talepleri ile satış rakamlarımız yüzdesel olarak olumsuz etkilenmedi. Küresel salgın nedeni ile 2021 ve sonraki yıllarda Avrupa ve Amerika menşeeli moda markalarının üretimlerinin bir kısmını Asya’dan daha yakın coğrafyalara kaydıracaklarını öngörüyoruz. Bu anlamda, Türkiye gibi tedariklerini daha hızlı yapabilecekleri yakın coğrafyadaki ülkeler avantajlı bir duruma geçecektir. Bunun hem sektörel hem de şirket bazlı beklentilerimizi olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz.”