Connect with us

Kamyon-Çekici

MAN, 2021 de Ağır Ticari Araç Pazarında Büyümeye Devam Ediyor

    MAN, pandemi nedeniyle zorlu geçen 2020 yılında, yaşam boyu iş ortağı olarak gördüğü müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına en ideal çözümler sunmaya devam etti. MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “Pandemi sürecinde ilk dalgayı atlattıktan sonra, özellikle lojistik sektöründe artan talebe hızlı bir şekilde cevap verdik. Mart ayında %7,6 olan çekici segmentindeki pazar payımızı Ağustos ayında %8,9’a çıkardık. Ağır ticari araç pazarında, ‘International Truck of the Year 2021 – Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görülen MAN TGX aracımız başta olmak üzere yeni ürün yelpazemizle önümüzdeki yılda da büyümeye ve pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

MAN kamyon ve çekicilerinin, sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlarla 2020’de lojistikten inşaata, altyapıdan taşımacılığa birçok sektörün tercihi olmaya devam etti. MAN araçlarının pandemiye rağmen yoğun bir rekabete sahne olan Türkiye kamyon pazarında farkını ortaya koyduğunu belirten Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, şunları söyledi:

İthal kamyon pazarında 2019 yılını zirvede bitirdik

“İthal kamyon pazarında 2019 yılını lider kapattıktan sonra 2020 yılını, yeni nesil kamyonlarımızın dünya lansmanıyla karşıladık. Kusursuz ve tamamen yenilenmiş yeni nesil MAN kamyon jenerasyonu, bu senede öncü teknoloji, üstün performans, düşük yakıt tüketimi, yardım sistemleri ve sürücü odaklı dijital ağ sistemleri ile standartları belirlemeye devam etti. Bu yeni gelişmelerin ışığında müşteri organizasyonlarını planladığımız sırada pandemi süreci başladı. Çin’de başlayarak, tüm dünyayı etkileyen COVID-19, başta insan sağlığı ve psikolojisi olmak üzere her şeyi baştan aşağıya etkiledi. Taleplerin düşüşü ile birlikte üretimdeki mecburi azalmalar, 2020 yılına iyi başlayan ağır ticari araç pazarında özellikle ikinci çeyrekte düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Karantina dönemi ile birlikte iş yapış şekillerinin değişmesi, alışılagelmiş süreçlerin dışına çıkılması, belirsizliği ve küresel ekonomide daralmaları beraberinde getirdi.

MAN çekici segmentinde ağustos ayında pazar payını %1,3 artırdı

Koronavirüs ile birlikte dünya ekonomileri durma noktasına gelirken, lojistik sektörü de tam aksine durmaksızın artan bir yoğunlukla faaliyetlerine devam etti. Yıllardır yavaşlama eğiliminde olan lojistik sektöründeki yeni yatırımların yanı sıra bu süreçte atılan bu olumlu adımlar, kur etkisine rağmen talebi artırdı. Pandemi sürecinde üretim kısıtlamalarının da yaşandığı ilk yoğun dönem atlatıldıktan sonra tam zamanlı üretime başlayan MAN, lojistik sektöründe artan talebe hızlı bir şekilde cevap verdi. Mart ayı sonunda %7,6 olan çekici segmentindeki pazar payını Ağustos ayı sonunda %1,3 artırarak, %8,9’lara çıkardı. Yaşanılan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ağır ticari araç pazarı da 2019 yılı sonu beklentilerine uygun olarak, kasım ayı sonunda %130’a yakın genişleme gösterdi.

2021 yılında da kamyon pazarı büyümeye devam edecek

Dolayısıyla biz bu genişleme sürecinin önümüzde süreçte de devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü 2021 yılına, virüse karşı geliştirilen farklı aşı alternatifleri gibi umut verici gelişmelerle başlıyoruz. Bu olumlu gelişmelerin ışığında özellikle yılın 2. çeyreğinin sonunda ülkemizde de pandeminin etkisinin azalacağını düşünüyoruz. Tabi bu da, hem bekleyen önemli yatırım projelerinin yeniden hızlanmasına hem de müşteri alımlarının yeniden artmasına pozitif katkı yapacaktır. Beklentimiz, 2020’nin önemli bölümünde durma noktasına gelen inşaat projelerinin 2021’de yeniden hızlanması ve yeni alımlarla 12 ton üzeri kamyon pazarının 2021’de, %15-20 daha büyüyeceği yönündedir. MAN olarak, yeni yılda da pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz.

 

Yeni MAN TGX ‘Yılın kamyonu’ ödülünü kazandı


Öte yandan, bu yılın sonunda Avrupa çapında 24 büyük kamyon dergisini temsil eden araç editörlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilen MAN TGX aracımız, “International Truck of the Year 2021 – Yılın Kamyonu” ödülüne layık görüldü. Kalitesi, modern teknik donanımı ve sıfırdan yeniden tasarlanan kabin konseptiyle öne çıkan MAN TGX, sahip olduğu teknolojik yeniliklerin yanı sıra konfor, güvenlik, sürdürülebilirlik, yakıt tüketimi, ekolojik ayak izi ve yaşam boyu maliyet kriterleri ile rakiplerini geride bıraktı.

MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş. olarak biz de uzman gazetecilerden oluşan jürinin ‘Mevcut nesilden ileri büyük bir adım’ şeklinde nitelendirdiği MAN TGX’i, yılın son çeyreğinde müşterilerimiz ile buluşturduk. Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarından Eyüp Lojistik, Erhanlar Lojistik ve Egelim Lojistik’e yeni araçlarımızın teslimatını yaptık. Kısa sürede de MAN TGX’lerle ilgili müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık.

MAN olarak, bugünün ve yarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek, geleceğe yönelik tamamen yenilenmiş bir ürün yelpazesiyle 2021 yılında da müşterilerimizin yaşam boyu iş ortağı olmaya devam edeceğiz.

Ulaşım Gündemi

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kamyon-Çekici

Volvo Trucks, Yeni Nesil Modellerini ve Çevre Duyarlılığını Sergiledi!

Volvo Trucks, “Markanın Kalbi” olarak anılan İsveç’in Göteborg şehrinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Türkiye’den davet edilen basın mensuplarının katılımıyla en yeni modellerinin test sürüşlerini gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında; Tuve Fabrikası’ndaki üretim hatları yakından incelendi. Ayrıca etkinlikte, tamamen elektrikli ve LNG donanımlıaraçlar ile markanın 780 beygirlik yeni 17,3 litrelik en güçlü dizel motorları da kapsayan yeni Volvo Trucks modellerinin tamamı VTEX’teki test pistinde kullanıldı ve 2024 yılında kapılarını açan World of Volvo Müzesi ziyaret edildi.

2024 yılında Avrupa’da 56.331 adetlik rekor teslimat gerçekleştirerek, 16 ton üzeri ağır ticari araç pazarı Avrupa liderliği tescillenen Volvo Trucks; kalite, güvenlik ve çevreye saygı değerleri ile sürdürülebilirlikten ödün vermeden sektöre yön vermeye devam ediyor. 1970’lerden günümüze kamyonların emisyon oranlarında %90, yakıt tüketimi ve iklimsel etkilerinde ise %40 oranında azalma sağlanan Volvo Trucks modellerinin en yenileri, İsveç’in Göteborg şehrinde düzenlenen etkinlikte deneyimlendi. “Markanın Kalbi” olarak anılan bölgede ilk olarak Tuve Fabrikası’ndaki üretim hatları ziyaret edildi. Etkinliğin ikinci durağı VTEX (Volvo Trucks Experience Center-Volvo Trucks Deneyim Merkezi) idi. Elektrikli, LNG’li ve içten yanmalı motorlara sahip, farklı ağırlık, kabin ve donanımlardaki en yeni Volvo Trucks modellerinin test sürüşleri, deneyim merkezinin özel pistinde gerçekleştirildi. Etkinliğin son durağı; markanın temel değerleri ile oluşturulan ve 2024’te kapılarını ziyaretçilerine açan World of Volvo oldu. 14 Nisan 2027de 100. kuruluş yılı kutlanacak Volvo markasının ilk aşamalarından günümüze geçen serüveninin gözler önüne serildiği müzede, otomobiller, kamyonlar ve ticari araçlara ek olarak; konfor, güvenlik veçevreye saygı değerlerine odaklanan özel deneyim alanları da bulunuyor.

Kıvanç Kızılkaya: “2025 yılı Türkiye ağır ticari araç pazarının, 2024 yılına benzer bir seviyede tamamlanmasını öngörüyoruz

Etkinliğin ev sahipliğini gerçekleştiren Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya; “Aralıksız sürdürdüğümüz yeni model lansmanlarımızın da katkısıyla başarılarla geçirdiğimiz 2023 ve 2024 yıllarının ardından, 2025 yılında da sektördeki yükselişimizi artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Ocak-Mayıs 2025 arasındaki kamyon teslimatlarımızla sektörde %7’lik pazar payına ulaştık. 2025’in sonuna kadar; inşaat ve lojistik sektörlerindeki gelişmeler doğrultusunda Türkiye ağır ticari araç pazarının, 2024 yılına benzer bir seviyede tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu çerçevede Volvo Trucks’ın pazar payını daha da artırmayı ve yılı güçlü bir konumda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni modellerine dair bilgileri de paylaşan Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya; “Yakıt tüketiminde ve karbon salınımında %5’in üzerinde tasarruf sağlayan Volvo FH Aero Serisi, Ocak-Mayıs2025 döneminde hem perakende pazarında hem de terzi usulü alım gerçekleştiren iş ortaklarımızın filolarında yerini aldı.Elektrikli, içten yanmalı ya da alternatif yakıtlı fark etmeksizin; iş ortaklarımızın çevresel etkilerini azaltma ve operasyonel maliyetlerini optimize etme yönünde somut faydalar sağlayan ürün ve hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Volvo Trucks’ın Tuve Fabrikası, 6 saatte 1 kamyonu sıfırdan üretiyor!

Volvo Trucks’ın Göteborg şehrinde 1982 yılında faaliyetlerine başlayan, 117.500 metrekare alana yayılan Tuve Fabrikası, 2vardiyada, günlük 113 kamyon üretebilme kapasitesine sahip.35 farklı ülkeden 2400 personeli bulunan fabrikanın %30’u kadın çalışanlardan oluşuyor. Tuve Fabrikası, dünya çapında yaklaşık 100 ülkeye ağır hizmet tipi kamyonları üreterek Volvo Trucks’ın en önemli tesisleri arasında yer alıyor. Volvo Trucks’ın elektrikli kamyonları ve Aero Serisi de bu fabrikada üretiliyor. Tuve Fabrikası’nda çelik rulo levhaların şasiye dönüştürülmesi ile başlayan üretim süreci, yaklaşık 6 saat sonunda yola çıkmaya hazır bir kamyona dönüşüyor. Günlük 113 adet kamyonun üretildiği Tuve Fabrikası’nda her bir kabinin montajı, 56 farklı istasyonda ortalama 900 parçanın birleştirilmesi ile tamamlanıyor.

Karbon salınımı yapmayan ilk otomotiv üretim tesisi Tuve Fabrikası”

Volvo Trucks’ın Tuve Fabrikası, 2005 yılında tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan ilk üretim tesisi unvanını kazanırken, 2040 yılına kadar da sıfır emisyonlu fabrika olma hedefine sahip. Fabrikanın elektrik ve ısı ihtiyaçları, çevre dostu biyoyakıt santrali ve rüzgar türbinlerinden sağlanıyor. Fabrikada enerji tasarrufu sağlamak için devreye alınan yeni yüzey işleme süreçleri ile enerji tüketiminde %30’u aşan azalma sağlanıyor.

Cam montajı gibi işlemlerde robotlar kullanılırken, her bir kamyon, kişiselleştirilmiş donanımlara bağlı olarak ilk aşamadan itibaren elde üretiliyor. Sıfır atık hedefi ile çalışan Tuve Fabrikası, yenilenebilir enerji kullanımı, atık yönetimi, sıfır emisyonlu araç üretimi ve çevresel yönetim sistemleri ile Volvo Trucks’ın sürdürülebilir üretim anlayışını yansıtıyor.

Volvo Trucks’ın Tuve Fabrikası, Güney Afrika, Tayland, Hindistan, Avustralya, Suudi Arabistan, Malezya, Tayvan ve Irak gibi ülkelere de CKD tipindeki montajlı üretimler için günlük 50 konteynere varan gönderimler yapabiliyor. Fabrika aynı zamanda Gent-Belçika’daki üretim tesisine de parça üretimi gerçekleştiriyor.  

Volvo Trucks Deneyim Merkezi’nde en yeni modeller test edildi!

Volvo Trucks Experience Center (VTEX), üretilen tüm modellerin test edilebilmesine olanak sağlayan bir merkez. Türk basın mensupları tarafından 11 Haziran 2025 tarihinde VTEX’te düzenlenen deneme sürüşleri kapsamında 15 yeni Volvo Trucks modeli kullanıldı. Elektrikli, dizel ve LNG’li güç kaynaklarına sahip Volvo Trucks modelleri arasında çöp kamyonlarından, çekicilere, soğuk zincir kamyonlardan, ağır hizmet tipi kamyonlara kadar uzanan tüm ürün gamı basınmensupları tarafından yapılan test sürüşleri ile deneyimlendi.

World of Volvo: Volvo’nun ruhunu yansıtan müze

14 Nisan 2024 tarihinde kapılarını açan World of Volvo, marka tarihini, kültürünü ve geleceğe yönelik vizyonunu ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Toplam 22.000 metrekare alandan oluşan yapı, Danimarkalı ünlü mimar Henning Larsen tarafından İskandinav kültürüne uygun olarak tasarlandı. 5 kattan oluşan World of Volvo’nun en üst 2 katı, herkesin kullanımına açık olacak şekilde, ortak bir kullanım terasını da barındıran alanlara sahip. 3,5 yılda inşaatı tamamlanan World of Volvo, sadece bir deneyim merkezi olmanın ötesinde, ziyaretçilere markanın insan odaklı yaklaşımını, sürdürülebilirlik vizyonunu ve İsveç kültürünü tanıtan bir platform. Yaklaşık 1 yıl içinde Göteborg’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin arasına dahil olan World of Volvo’nun, 4.500 metrekarelik alana yayılan sergi bölümünde, Volvo’nun geçmişten günümüze tüm yolculuğuna şahitlik etmiş otomobiller, kamyonlar ve ticari araçlara ek olarak;interaktif deneyim alanları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

 

Volvo Trucks’ın Yeşil Dönüşüm Vizyonu:

2030: Karbon ayak izini %50 düşürecek.
2040: Sıfır emisyonlu ürün gamına geçiş tamamlanacak.
2050: Net sıfır karbonlu üretim süreçleri hayata geçirilecek.

Bu hedefler doğrultusunda Volvo Trucks, yalnızca sektörel başarılarla değil, iklim kriziyle mücadelede üstlendiği sorumlulukla da fark yaratıyor. Elektrifikasyon, alternatif yakıt çözümleri ve karbon-nötr üretim vizyonuyla öne çıkanVolvo Trucks, sürdürülebilir lojistiğin geleceğini bugünden inşa ediyor.

Continue Reading

Kamyon-Çekici

Türkiye’de Akaryakıt Sektörüne Yeni Düzenleme: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Başlıyor

Türkiye’deki akaryakıt istasyonlarında yapılan yakıt alım işlemleri, yeni bir düzenleme ile daha güvenli ve şeffaf hale geliyor. 1 Şubat 2025’ten itibaren yürürlüğe girecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), taşıt plakalarının otomatik olarak kaydedilmesini sağlayacak ve böylece vergi kaçakçılığıyla etkin bir mücadele sunacak. Bu sistemin, hem akaryakıt sektöründe hem de genel ekonomide büyük bir değişim yaratması bekleniyor.

UTTS, akaryakıt istasyonlarında, yakıt alımı sırasında taşıt plakasının sisteme kaydedilmesiyle vergi güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen bu sistem, akaryakıt satışlarını şeffaflaştırırken, kayıt dışı ekonomiyi önlemeyi hedefliyor. Uygulama, tüm akaryakıt istasyonları için zorunlu olacak ve 31 Ocak 2025’e kadar istasyonlar, gerekli donanımları kurarak sisteme kaydolmak zorunda. Bu tarihten sonra yapılan işlemlerin, UTT sistemi üzerinden kaydedilmesi gerekecek.

Türkiye’de akaryakıt sektöründe büyük bir dönüşüm başlıyor. 2025 yılının başı itibarıyla yürürlüğe girecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), akaryakıt alımlarında taşıt plakasının otomatik olarak kaydedilmesini sağlayacak. Bu sistem, özellikle vergi güvenliği ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele açısından kritik bir öneme sahip. Yeni düzenleme, Türkiye’deki akaryakıt istasyonları için büyük bir değişim sürecinin başlangıcını işaret ediyor. UTTS nedir? sorusunun cevabı, akaryakıt alımlarını daha şeffaf hale getirerek sektördeki vergi kaçakçılığını önlemeye odaklanmaktadır.

Akaryakıt İstasyonları İçin UTTS Zorunluluğu: 31 Ocak 2025’e Kadar Başvuru Yapılmalı

1 Şubat 2025’ten itibaren, Türkiye’deki tüm akaryakıt istasyonları, UTT sistemi üzerinden işlem yapmaya başlayacak. Bu tarihten önce, istasyonların UTTS başvurusunu tamamlayarak gerekli donanımları kurmaları zorunlu olacak. Başvuru ve kurulum süreci, akaryakıt istasyonlarının dijital dönüşümünü hızlandırarak, sektördeki şeffaflık ve güvenliği artıracak. Ayrıca, taşıt sahipleri için daha güvenli ve takip edilebilir bir sistem sunulacak. UTTS’yi nasıl kullanırım? sorusunun cevabı ise oldukça basit: İstasyonlar, her yakıt alımında taşıt plaka bilgisini otomatik olarak kaydederek vergi denetimlerini kolaylaştıracak.

Vergi Kaçakçılığının Önlenmesi ve Rekabetin Eşitlenmesi

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, vergi denetimlerini kolaylaştırarak Türkiye’deki akaryakıt sektöründe kayıt dışı ekonomiyi engellemeyi hedefliyor. Bakanlık yetkililerine göre, bu sistem sadece vergi güvenliğini sağlamanın yanı sıra sektördeki haksız rekabeti ortadan kaldıracak. UTTS nasıl çalışır? sorusunun yanıtı, taşıt plakası bilgilerini doğrulayan sistemin, her akaryakıt alımını gerçek zamanlı olarak kaydetmesinde yatıyor. Bu sayede, akaryakıt istasyonları daha şeffaf bir şekilde işlem yaparken, sektör de dijital dönüşüm sürecine katkı sağlıyor.

Continue Reading

Blog

TürkTraktör’ün Yapay Zeka Asistanı TrakBot 7/24 Çiftçilerin Hizmetinde

TürkTraktör, çiftçilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla devreye aldığı mobil uygulaması Tarlam Cepte’yi geliştirmeye devam ediyor. Tarlam Cepte’nin sektördeki ilk yapay zeka destekli yeni sohbet robotu TrakBot, çiftçilerin her an yanında olan dijital bir asistan gibi çalışıyor. Çiftçilerin karar alma süreçlerine hız kazandıran TrakBot, kullanıcıların sorularına anında yanıt vererek tarımsal verimliliği artırmayı hedefliyor.

 

TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, tarımı geleceğe hazırlama amacıyla dijitalleşme yolunda önemli adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Tarlam Cepte’nin yeni sohbet robotu ‘TrakBot’un bunun son örneklerinden biri olduğunu ifade eden Séjourné, “TürkTraktör olarak tarımda en yeni teknolojileri ilk kez devreye almaya büyük önem veriyoruz. En çevreci traktör ve ekipmanlarımızın yanı sıra tarımın dijitalleşmesi için de durmaksızın çalışıyoruz. Çiftçilerimizin her türlü ihtiyacında yanında olabilmek ve dijital karar desteği sunabilmek için 2019’da hayata geçirdiğimiz Tarlam Cepte uygulamamızı her geçen gün yeni özelliklerle donatıyoruz” dedi.

 

Kullanıcı sayısı 170 bini geçen Tarlam Cepte’nin sektörde bir ilk olan sohbet robotu ‘TrakBot’un tarımda dijital dönüşümü hızlandıracağına inandığını vurgulayan Séjourné, “Tarım endüstrisi için özel olarak tasarlanan TrakBot, çiftçilerimizin her an yanlarında taşıyabilecekleri dijital bir asistan olarak çalışıyor. 7/24 iletişim kurarak, hava durumu raporlarından kampanyalara, gübreleme tavsiyelerinden sulama önerilerine kadar pek çok konuda sorulara anında yanıt veriyor. Güncel verilerle desteklenen doğru ve hızlı cevaplarla çiftçilerimiz en sık karşılaştığı sorunların üstesinden gelebiliyor. Bu yeni teknolojinin verimli ve sürdürülebilir tarım tekniklerini de yaygınlaştıracağına inanıyoruz” dedi.

 

Tarlam Cepte Tarımın Geleceğini Bugünden İnşa Ediyor

TürkTraktör, tarım sektörüne yenilikçi çözümler sunan Tarlam Cepte ile dijitalleşmeyi kullanarak sektördeki tüm paydaşları daha sürdürülebilir ve verimli bir geleceğe taşımayı hedefliyor. Tarlam Cepte’nin sunduğu dijital çözümler, tarım sektöründeki geleneksel iş yapış biçimlerini dönüştürerek daha akıllı, hızlı ve verimli bir tarım pratiği inşa etmeyi amaçlıyor.

 

Chatbot teknolojisiyle geliştirilen TrakBot, tarımda dijitalleşmenin çiftçilerin yanı sıra büyük tarım işletmeleri için de büyük faydalar sağlayacağı bir dönüm noktasını işaret ediyor. TrakBot, büyük veri analitiği ve tarım sektörüne yönelik bilgisi sayesinde verileri hızla işleyip hızlı ve kişiselleştirilmiş yanıtlar sunuyor.

 

Samimi, profesyonel ve tarafsız bir dil kullanan TrakBot, gereksiz detaylardan kaçınarak çiftçilerin sorularına net ve doğru çözümler öneriyor. Yapay zeka tabanlı yapısı sayesinde cevapların doğru ve kapsamlı olması için çaba gösteren TrakBot, sorular eksik bilgi içermesi durumunda doğru ve tatmin edici cevabı verebilmek için gerekli soruları yöneltmeye devam ediyor.

 

 

 

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ticari Araç Haberleri markası tescilli bir markadır.