Ana Sayfa Otomotiv MOTUL İLE ARAÇ BAKIM ZAMANI  

MOTUL İLE ARAÇ BAKIM ZAMANI  

Kış aylarının gelmesi ile zorlu yol koşullarında güvenli ve rahat seyahat edebilmek için araç bakımlarını zamanında yaptırmak oldukça önemlidir. Periyodik bakımlar araç sahiplerinin mutlaka yaptırması gereken bakımlardır.

Araç üreticilerin önerileri doğrultusunda belirli kilometrelerde yapılan periyodik bakımlar araçların ömrünü uzatan, güvenli ve rahat sürüşün anahtarı olan bakımlardır.

Değişen Hava ve Yol Koşullarına Uygun Bakımlar

Motor aracın en önemli parçasıdır. Değişen hava ve yol koşullarında aracın performansını üst düzeye taşıyacak olan motorun tüm parçalarının bakım ve kontrolü aynı zamanda sürüş güvenliği açısından da önemlidir. Sürtünme ve motorun ısınmasına karşı en etkili koruyucu olan motor yağının tam performansla çalışmaması, motorda arızalara ve bunun sonucunda ciddi maddi kayıplara sebebiyet verir. Bu sebeple doğru motor yağını kullanmak çok önemlidir. Motul sektörünün en geniş ürün gamı ile hem motorunuzu hem de aracınızın diğer parçalarını koruyor. Motul web sitesindeki Yağ Seçici uygulaması veya Motul Mobil Uygulaması üzerinden aracınızın marka model ve kilometresine göre doğru Motul ürünlerini öğrenerek bakımını yaptırabilirsiniz.

Araç Bakımında Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Değişen hava ve yol şartları öncesi yapılan bakım esnasında kontrol edilmesi gereken başlıca noktalar; motor yağı, şanzıman yağı, fren yağı, soğutma suyu ve cam silecek suyu gibi araçta yenilenmesi gereken tüm sıvılar ile araçların filtreleri, motor, fren, ön takım kontrolü ve far ayarlarıdır. Tüm bu kontrollerin yapılması sayesinde motorun daha verimli, daha ekonomik ve performanslı çalışması sağlanmış olur.

Motor Yağı Değişiminin Önemi

Aracın marka ve modeline göre değişmekle birlikte 5.000 ile 30.000 kilometrelik sürüş süresi sonunda motor yağı zamanla işlevselliğini kaybeder. Yenilenen motor yağı uzun vadede motordaki aşınmaları ve aşırı ısınmaları azaltır. Yağ değişimi motorun ömrünü uzatır, aracın performansını iyileştirir ve yakıt tasarrufu sağlar. Bu sayede araç sahipleri araçlarını daha uzun süre kullanarak ve yakıt tüketimini optimize ederek bütçelerine de katkı sağlamış olurlar.

Araç Sahiplerinin Kendilerinin Yapabileceği Bakımlar

Araçların servise götürülemediği zamanlarda bile  yapabilecek bakımlar vardır. Her sürücünün keyifle yapabileceği motor yağı seviyesi kontrolü, araç içi temizliği, silecek ve silecek suyu değişimi, motor soğutma suyu değişimi, kabin filtresi değişimi bunlardan bazılarıdır.

Motul araçların kış bakımlarının ihmal edilmemesini önemle tavsiye ediyor.