Ana Sayfa Kamyon - Çekici Scania En Çok Tercih Edilen İthal Çekici

Scania En Çok Tercih Edilen İthal Çekici

Türkiye ağır ticari araç pazarı, 16 ton üstü kamyon ve çekici adetleri 2023 yılı, bir önceki yıla göre yüzde 19’luk artışla 38.466 adetlik satış ile tamamlandı. Scania yüzde 7.2 Pazar payı ile toplam pazarda en çok satış gerçekleştiren 4. marka olarak yer aldı.  

Scania Çekici’de en çok tercih edilen ithal marka!

Scania, TAID tarafından yayınlanan rapora göre; 2023 yılını 54 adedi kamyon, 2.721 adedi çekici olmak üzere toplamda 2 bin 775 adetlik satış ve yüzde 7.2 pazar payı ile tamamladı. Çekici satışlarında, yüzde 11 Pazar payı ile toplam pazarda 3.ncü sırada yer alırken ithal çekici pazarında Türkiye’de en çok tercih edilen marka oldu.

“Ağır Ticari Araç Pazarı’nda 2024 yılında ılımlı seviyede yavaşlama olabilir”

Türkiye ağır ticari araç pazarını değerlendiren Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel “Son 2 yılı yükseliş ile kapatan ağır ticari araç pazarında Scania olarak ithal çekici satışlarında en çok tercih edilen marka olduk. Yılın son çeyreğinde teslimatına başladığımız Super modelimiz bu liderliğimizde önemli bir rol oynadı. Avrupa’da uzman gazetecilerin katılımı ile Alman ekonomi ve ticari araç dergileri tarafından düzenlenen karşılaştırmalı test sürüşlerinde Super modelimiz en yüksek ortalama hız ile en düşük yakıt tüketimi değerine ulaşarak topladığı yüksek puanlarla sektöründeki öncü konumunu bir kez daha gösterdi” dedi.

Senyücel, 2024 yılında ağır ticari araç pazarında ılımlı seviyede bir düzelmenin yaşanabileceğini ancak 2025 yılında tekrar yükselişe geçebileceğini öngördüklerini söylerken “Son 2 yıldaki artışı, öncesinde yaşanan pandemi döneminde ötelenen talebin yansıması olarak değerlendirebiliriz. 2024 yılı global ekonomilerin durumu, faiz oranlarının yüksekliği ve kredilere ulaşımdaki belirsizliklerin neden olabileceği bir düzelme yaşanmasını bekliyoruz. Ancak ardından 2025 yılında sıkı para politikalarının daha da gevşemesi, global ekonomilerin görece toparlanma dönemine geçmesi ile pazar yükselişini sürdürecektir. Scania olarak 2024 yılında Super modelimizin de getirdiği sinerji ile satış adetleri ve Pazar payımızı korumak istiyoruz” şeklinde değerlendirdi.