Sektörel
Seger,Automechanika İstanbul’da Görücüye Çıktı

Üretiminin yüzde 80’ini ihraç ederek dünyanın ilk 10 korna markası arasında yer alan Seger, küresel pandemi krizi nedeniyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen Automechanika İstanbul Fuarı’na katıldı. Korna üretimi ve satışındaki iddiasını yeni ürün grubunda da sürdürmeyi hedefleyen Seger, araç iç ve dış aydınlatma ampulleri ile birlikte yurt dışı pazarına yönelik akü ürünlerini sektör profesyonelleri ile buluşturdu. 30 yılı aşkın süredir markanın Genel Müdürlük pozisyonunda görev yapan Tülin Tezer, “Aydınlatma ürünlerimiz ile ‘Yolların Işığı’ olmayı ve korna ürünleri ile küresel çapta elde ettiğimiz başarıyı yakalamayı hedefliyoruz.” dedi.
70’ten fazla ülkeye ihracat yapan Seger, uluslararası otomotiv endüstrisini bir araya getiren Automechanika İstanbul Fuarı’nda sektör profesyonelleri ile buluştu. Seger, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde otomotiv dünyasının yakından tanıdığı korna modelleri ile birlikte halojen, minyatür ve Xenon (HID) ampullerden oluşan yeni ürün grubunu tanıttı.
Seger GM Tülin Tezer: “Aydınlatma ürünlerimiz yoğun ilgiyle karşılaştı”
Automechanika İstanbul Fuarı’nın otomotiv yan sanayi sektörünü bir araya getirdiğini belirten Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, “Geçtiğimiz yıl pandeminin küresel ekonomide yarattığı olumsuz etkilere rağmen cesur bir adımla araç iç ve dış aydınlatma ampullerini ürün gamımıza katmıştık. Ulusal ve uluslararası çaptaki fuarların bu yıla ertelenmesi nedeniyle halojen, minyatür ve Xenon (HID) ampullerden oluşan aydınlatma ürünlerimizi ilk kez birçok ülkeden gelecek olan sektör profesyonellerine aynı anda tanıtma imkanı bulduk.” dedi.
Tezer sözlerine şöyle devam etti:
“Almanya, Çin, İtalya, İspanya, Ukrayna ve Romanya gibi 20’ye yakın ülkeden katılımcı ile bir araya gelmek; yeni ürünlerin tanıtımı, mevcut ilişkilerimizi geliştirme ve yeni işbirlikleri açısından bizim için önemli bir fırsat oldu. Pandeminin ciddi etkilerinin azalma eğiliminde olduğu bu dönemde sektörün hareketlenmesi ve piyasaların canlanması için fuarları önemli bir fırsat olarak görüyoruz.”
Seger GM Tülin Tezer: “Yolların sesi olduk, yolların ışığı da olacağız”
1981’den bu yana Bursa’daki fabrikalarında yenileme pazarı ve OEM olarak adlandırılan orijinal araç üreticileri endüstrisine yönelik korna üretimi ve satışı yaptıklarını ifade eden Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, “Bursa ve Çin’deki fabrikalarımızda her 4 saniyede 1 korna üretim kapasitesi ile çalışıyoruz. Bu sayede 40 yılda 110 milyon adede yakın korna ürettik. Türkiye’de yenileme pazarının yüzde 80’ine sahibiz. Dünyada ise ilk 10’dayız. Ürettiğimiz kornaların yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Bir anlamda dünyada ‘Yolların Sesi’ olduk diyebiliriz.
Aydınlatma ürünlerimiz ile de ‘Yolların Işığı’ olmayı ve korna ürünleri ile küresel çapta elde ettiğimiz başarıyı yakalamayı hedefliyoruz. Ayrıca hafif ve ağır vasıta araçlar için yurt dışı pazarına özel sunduğumuz akü ürünleri de fuarda beklentimizin üzerinde ilgi gördü.” diye konuştu.
Sektörel
Shell’in kârı yüzde 28 azaldı

Küresel petrol şirketi Shell, 2025 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını yayımladı. Buna göre Şirket bu dönemde 5,58 milyar dolar net kâr elde etti. Şirketin net kârı 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi.
Öte yandan daha düşük amortisman ve daha düşük maliyetler Shell’in ilk çeyrekteki kazançlarını dengeledi.
BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE KAR ELDE ETTİ
Piyasa beklentisi Shell’in bu dönemdeki kârının yaklaşık 4,96 milyar dolar olacağı yönündeydi. Böylece, Shell’in bu dönemdeki kârı beklentilerin yaklaşık yüzde 13 üzerinde gerçekleşti.
HİSSE GERİ ALIMI YAPACAK
Shell, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen gelecek üç ay için ek 3,5 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını da açıkladı. Böylece şirket, art arda 14 çeyreklik en az 3 milyar dolarlık hisse alımı gerçekleştirecek.
Blog
OMODA7 Yeni Nesil İçin Crossover Segmentini Yeniden Tanımlıyor!

Yenilikçi tasarım diline sahip modelleri ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken OMODA markası dünya genelinde yeni nesilleri en iyi anlayan ve farklı yaştan gençlerin farklı ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını her zaman derinlemesine anlayan ve karşılayan bir crossover markası olarak dikkat çekiyor. C segmenti bir crossover olan OMODA7 ve şarj edilebilir hibrit OMODA7 PHEV, NEO tasarımı, NEO teknolojisi ve NEO kalitesiyle trendleri hedefliyor. Kullanıcılar, “Art in motion X” vizyonuna sahip dış tasarımından akıllı kokpit ve konfor deneyimine kadar, NEO ulaşım ve yaşam tarzının çekiciliğini deneyimleyebiliyor ve OMODA’nın öncü bakış açısını crossover segmentinde nasıl yeniden tanımladığını görebiliyor.
Toplumsal ritmin hızlanması ve kişisel gereksinimlerin artmasıyla birlikte OMODA, yeni nesillerin belli bir kesiminin daha olgun karakter özellikleri sergilediğini gözlemledi. Bu, aslında içe dönük ama dizginlenemeyen bir grup. Dışarıdan bakıldığında pek dikkat çekmeyen ama içten içe farklı olmayı hedefleyen bir yapıya sahip. OMODA, bu kitleye hitap etmek amacıyla NEO Crossover vizyonuyla yeni OMODA7’yi piyasaya sürdü.
OMODA7 NEO vizyonuyla ulaşımı yeniden tanımlıyor!
Şehrin neon ışıkları geceyi aydınlattığında, OMODA7 keskin “X” şeklindeki ön cephesiyle karmaşanın içinden sıyrılıyor. Gövde, ön taraf alçak ve arka kısım daha yüksek olmak üzere bir dalış pozisyonu sergiliyor. Gizli yan camlar ve sileceklerin tasarımı, gövde hatlarının incelikle işlenmiş bir sanat eseri gibi kusursuz bir şekilde harmanlanmasını sağlıyor. OMODA 7, sınıfında tek olan akıllı ritim aydınlatma setiyle donatıldı. Böylece sanki gövdeden enerji akıyormuş gibi aracın durumuna göre gerçek zamanlı olarak uyum sağlayabiliyor. Araç çalıştırıldığında ön tampondaki aydınlatmalar yanarak ışık gösterisinin başladığını işaret ediyor. Akan sinyaller dönüşlerde yanıp sönerek aracın yan taraflarında dinamik ışık ve gölgeler yaratıyor. Şarj için park edildiğinde ise yan camdaki şarj lambaları yanarak araca dinamik bir hava katıyor.
OMODA7 akıllı kabin teknolojisiyle iç mekânda da NEO vizyonunu vurguluyor!
Akıllı kabine binen ön yolcu, bu sınıftaki tek 15,6 inçlik Star Track kayar ekran üzerinde dört parmağını sorunsuzca kaydırarak anında üst düzey sürükleyici akıllı eğlence yolculuğuna başlayabiliyor. 12 hoparlörlü panoramik ses sistemi, melodiyi senkronize bir şekilde çalarken her hoparlör sessizce birlikte çalışarak sürükleyici bir deneyim üretiyor. Dört bölgeli ses tanıma sistemi, ulaşım için mükemmel bir yardımcı olarak öne çıkıyor. Dış dünyadaki sesler çift katmanlı ses geçirmeyen camlar sayesinde kabinden uzak tutulduğundan aracın içi huzur dolu bir vahaya dönüşüyor. İster trafik sıkışıklığı stresi olsun, isterse de uzun bir yolculuğun yorgunluğu; tüm bunların etkisi, çok iyi ayarlanan zarif süspansiyon ve sessiz kokpit sayesinde hafifletiliyor. Akşam vakti aracın camından içeri hafif bir esinti estiğinde, ön koltuktaki yolcunun sadece bir düğmeye basması yeterli oluyor ve VIP koltuk bacak desteğini yavaşça açarak yumuşak masaj modunu başlatıyor.
OMODA7 PHEV Süper Hibrit sayesinde menzil sınırlarına takılmıyor!
OMODA7 PHEV hibrit modelinin, OMODA markasının dünyanın öncü NEV teknolojisi Süper Hibrit Sistem (SHS) ile donatılan ilk süper hibrit modeli olduğunu da belirtmekte fayda var. OMODA7 PHEV, “ultra uzun toplam sürüş menzili, ultra düşük şarj modu yakıt tüketimi (CS) ve tamamen elektrikli sürüş menzili” açısından sınıfının en iyi performansıyla, Çin’deki dokuz ülkeyi kapsayan basın turu kapsamında yeni tamamlanan Süper Hibrit Maratonu’nda tüm beklentileri aştı. Ölçülen menzil 1.457 km’ye ulaşarak hibrit SUV dünyasının tüketim ve menzil standardını yeniden tanımladı. En güzel OMODA modelinin süper hibrit teknolojisiyle bir araya gelmesiyle NEO trend ulaşım konsepti ve NEO teknolojileri son derece gelişmiş ve entegre bir yapı ortaya koyuyor. Böylelikle OMODA7, üst düzey crossover ulaşımını yeniden tanımlıyor.
Blog
T10X’te avantajlı fırsatlar mayıs ayında da sürüyor

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, T10X sahibi olmak isteyen kullanıcılara mayıs ayında da avantajlı fırsatlar sunmaya devam ediyor. Stoklarla sınırlı finansman desteği kapsamında mayıs ayında bireysel kullanıcılara T10X V2 için 400 bin TL krediye %0 faiz veya 1 milyon TL krediye 48 ay vadeli seçenekler yer alıyor.
Togg, tüm Türkiye’yi farklı finansman destekleriyle T10X ile buluşturmaya devam ediyor. Kullanıcılara konforlu bir mobilite deneyimi sunan Togg, mayıs ayında da stoklarla sınırlı kampanyasını sürdürüyor. Bu kapsamda bireysel kullanıcılar, T10X V2 için 400 bin TL krediye %0 faizli 12 ay vadeli 33 bin 333 TL aylık geri ödemeyle sahip olabiliyor.
1 milyon TL krediye 48 ay vade imkânı
Kampanya kapsamında kullanıcılar, 1 milyon TL krediye %3,33’ten başlayan faiz oranlarıyla 48 ay vadeli 49 bin 804 TL aylık geri ödemeyle de T10X V2 satın alabiliyor.
-
Hafif Ticari4 hafta önce
Toyota Yeni Ticari Araçlarla Segmentteki İddiasını “Bambaşka” Bir Yere Taşıdı
-
Hava Yolu4 hafta önce
SunExpress’ten 2024’te rekor gelir 2025 için hedef 16,8 milyon yolcu
-
Blog4 hafta önce
İkinci El Otomobil Almanın Tam Zamanı!
-
Blog4 hafta önce
JAECOO Efsanesi Yeni Hikâyelerle Yazılıyor!
-
Blog4 hafta önce
BYD’nin Sportif SUV’u SEALION 7 Güvenlikte Zirvede
-
Blog4 hafta önce
JAECOO 2025 Yılında Tam Gaz İlerlemeye Hazır!
-
Blog3 hafta önce
DS AUTOMOBILES, FORMULA E’DEN ALDIĞI İLHAMLA N°8’i GELİŞTİRDİ!
-
Blog4 hafta önce
Chery, Yeni Araç Kategorisi ve Güçlendirilmiş Ürün Gamıyla 2 Yıl İçinde 1 Milyon Küresel Satışı Hedefliyor!