Ana Sayfa Sektörel TREDER’den Cumhuriyetimizin 100. yılında bin depremzede çocuğa destek

TREDER’den Cumhuriyetimizin 100. yılında bin depremzede çocuğa destek

İskenderun, Kırıkhan ve Dörtyol ilçelerinde 25 okul ile Azganlı konteyner kentindeki ilk, orta ve lise öğrencilerine toplamda 65 bin 194 parça giyim ve kırtasiyeden oluşan ürün verildi.

TREDER, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak üzere depremde en fazla hasar gören Hatay’da bin çocuğa giyim ve kırtasiye desteği sağladı. İskenderun, Kırıkhan ve Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürleri himayelerinde, PAYASTEM Koordinatörü Cem Kağar, ve Teslime Kağar, Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Merve Gülbeyaz Sönmez’in çabaları ile öğrenciler belirlendi ve organizasyon gerçekleştirildi. Söz konusu öğrenciler için yaklaşan kış aylarında hem giyim hem de öğrenim dönemi boyunca ihtiyaç duyulabilecek ürünler öğrenciye özel olarak hazırlandı.

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Genel Sekreteri Göktan Güçlü, Teknik Komite Başkanı Fuat Erdem, Teknik Komite Başkan Yardımcısı Tanver Talas’tan oluşan TREDER heyeti bölgeye 1 Kasım 2023 tarihinde ziyaret ederek, yardımları yerinde inceleyerek bilgiler aldı ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

TREDER Heyeti ilk ziyareti gerçekleştirdiği Dörtyol İlçe Müdürü Mehmet Toksoy, eğitime yapılan desteğin en büyük yatırım olduğunu belirterek, “Eğitime yatırım geleceğe yatırım. Dışarıdan sağlanan destekler bölge için çok önemli. TREDER’in bölgemiz okullarına yaptığı yardımlar için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

İskenderun İlçe Eğitim Müdürü Ali Haytaz ise, TREDER’in daha önce afet bölgesi için robotik kodlama sınıfı açmasının yanı sıra çocukların giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılaması sebebiyle çok mutlu olduklarını söyledi.

treder-1000-cocuk2.jpgÇocuklarımızın hafızalarında çok güzel izler bırakacak

Mevlana Ortaokulu Müdürü Mehmet Faruk Cevher, depremden sonra ülkenin tek yürek olup, bölgeye, öğrencilere destek olduğunu belirtti. Çocukların böyle zamanlarda bu desteği daha sıcak hissettiklerini, ülkelerinde birlik ve beraberlik içinde yaşama duygusunun perçinleştiğini anlatan Cevher, dayanışma ve yardımlaşmanın güzelliklerine şahit olduklarını vurgulayarak “Çocuklarımızın hafızalarında çok güzel izler bırakacak” dedi.

İskenderun General Şükrü Kanatlı Okul Müdürü M. Ali Yıldız ise şunları söyledi: “Gerçekten bir yara sarıldı. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizi sevindirdik. Yaklaşan kış aylarında çocuklarımızın giyim ve kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılandı.”

treder-1000-cocuk3.jpgYardım organizasyonlarına örnek olacak

Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Ay, Kırıkhan bölgesinde evlerin yüzde 80’inin yıkılmasına karşın eğitime ara vermediklerini ve bütün öğrencilerin şu anda eğitime devam ettiği bilgisini verdi. Bugüne kadar anaokulu, ilk ve orta dereceli sınıflardaki öğrencilere çeşitli yardımlar yapıldığını ancak lisedeki öğrenciler için ilk defa TREDER ile destek sağlandığının altını çizen Ay, “İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz özenle belirlendi. Öğrencilerimizin bedenlerine, ayakkabı numaralarına göre ayrı ayrı elleçlenerek gönderildiğine dikkat çekti. Yapılan yardımlardaki organizasyondaki mükemmellik bizleri ayrıca mutlu etti. Diğer yardım organizasyonlarına örnek olacak nitelikte idi. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum.”

treder-1000-cocuk5.jpg100. yıla yakışanı yaptık

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, afet bölgesinin ihtiyaçlarının devam ettiğini hatırlatarak “Deprem felaketinin ilk anlarında gösterdiğimiz duyarlılığı devam ettirmemiz gerekiyor. Bölgenin yaralarının sarılması, hayatın normalleşmesi için herkesin taşın altına koyması gerekiyor. TREDER olarak, bölgeye desteğimize özellikle Cumhuriyetimizin geleceği çocuklarımıza ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Cumhuriyetin 100. Yılında sektöre yakışan bir desteğe imza attıklarının altını çizen Şentürk, emeği geçen herkese minnet ettiğini açıkladı.

treder-1000-cocuk.jpgYardım malzemeleri

-Bir takım penye alt-üst kıyafet,

-Bir adet sweatshirt,

-Bir takım iç çamaşırı,

-7-12 yaş grubuna şişme yelek

-12-17 yaş grubuna mont,

-Bir çift spor ayakkabı

-Bir adet 32 gb USB bellek,

-Geniş yelpazeli kırtasiye seti

Katkı veren kişi ve kurumlar

Özünlü

Nevpa

Seyit Usta

Koluman

Ufuk Özünlü

Saf Holland

Nevpa

Mehmet Ortaç

Trans 34

Cangüller

Saf Holland

Cloos

Güneysan

Scorpıon

Yalçın Dorse

Komodo

Öztreyler

Makinsan

Krone

Okt

Orthaus

Özgül

Nursan

Çarsan

Schmıtz Cargobull

Efe Endüstri

Takdir

Hidrosır

Bilal Azizoğlu

Özkoç

BPW

Mobilite

Sinanlı Tanker

Greatest

Hidromas

Mercedes-Benz Türk