Ana Sayfa Hafif Ticari Araç Volkswagen T7 Transporter, sonbaharda tanıtılacak

Volkswagen T7 Transporter, sonbaharda tanıtılacak

Yeni minibüsün lansmanı, Hannover’deki IAA Transportation fuarında yapılacak. Müşteriler, daha fazla yükleme hacmi, daha yüksek taşıma kapasitesi ve dizel, PHEV ve saf elektrikli güç üniteleri bekleyebilir.

Üreticilerin yıllık basın toplantıları hem bir değerlendirme hem de bir ön bakıştır. Geçtiğimiz yılın bilanço rakamları gibi sıkıcı verileri sunarlar ve içinde bulunduğumuz yıl için planlanan yeni ürünler hakkında biraz bilgi verirler. Volkswagen Ticari Araç birimi de bu geleneği devam ettirdi.

Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lars Krause, ID. Buzz ailesinin son üyesi ID. Buzz GTX’i 340 bg güçle tanıttı. ID. Buzz GTX, biri normal biri uzun dingil mesafesine sahip iki versiyon ile üretilecek ve sırasıyla 84 kWh ve 91 kWh kapasiteli batarya taşıyacak. Her iki ID. Buzz GTX’in piyasaya sürülmesi yılın ikinci yarısında gerçekleşecek; ön satışlar ise yaz aylarında başlayacak.

Fakat bugün odaklanmak istediğimiz konu, Volkswagen ve Ford iş birliğinin bir meyvesi olan yedinci nesil Transporter. Yeni minibüsün lansmanı, Hannover’deki IAA Transportation fuarında yapılacak. Müşteriler, daha fazla yükleme hacmi, daha yüksek taşıma kapasitesi ve dizel, PHEV ve saf elektrikli güç üniteleri bekleyebilir.

Mevcut Multivan’ı temel alan California Konsepti’nin 2023’te heyecan yaratmasının ardından, yeni karavan da 2024’te görücüye çıkacak. İki sürgülü kapılı ve üç odalı yeni tasarım, genel olarak daha geniş bir yaşam deneyimi sunuyor. California ayrıca ilk kez PHEV olarak da piyasaya sürülecek.

Multivan da aynı şekilde ilk PHEV güç ünitesiyle tanıtılacak ve alışık olmadığımız şekilde içten yanmalı motor, ön tekerlere güç aktarırken elektrikli motor, yalnızca arka tekerlere güç sağlayacak. Crafter, 2024 yılının ilk yarısında tamamen yeni bir kokpit görünümü ve standart olarak sunulan birçok yardımcı asistanla satışa sunulacak.

Caddy de elektrikli çağdan payını alacak. Araç, 1.5 litrelik benzinli motor ve hızlı şarj olan elektromotor kombinasyonuna sahip bir PHEV olarak sunulacak. Tüm Caddy modelleri ayrıca yeni bir dijital kokpit ve bir dizi akıllı asistan ile önemli bir iyileştirme yaşayacak.

VW Ticari Araç CEO’su Carsten Intra, SPACE olarak adlandırılan araç ailesinin 2030 yılından sonra izleyeceği yolu da açıkladı. Grubun SSP platformunu temel alan VW Ticari Araçlar, yolcu ve yük taşımacılığı için B ve C segmentlerindeki araçlar için kendi ticari araç platformunu geliştirecek.

KAYNAK: Eren Efe KANDEMİR – MOTOR1.COM