Ana Sayfa Hafif Ticari Araç BMC Tulga Müsiad Fuarında Görücüye Çıktı

BMC Tulga Müsiad Fuarında Görücüye Çıktı

BMC Tulga Müsiad Fuarında Görücüye Çıktı

Zırhlı BMC Tulga MÜSİAD fuarında boy gösterdi. İşte zırhlı ve bir o kadar heybetli BMC Tulga

BMC Tulga Müsiad Fuarında Görücüye Çıktı

BMC Tulga Müsiad Fuarında Görücüye Çıktı

 

BMC Tulga, belki de en merak edilen en çok dikkat çeken SUV modellerinden biri olmuştu. 4X4 özellikli araç, hem yerli hem de zırhlı bir seri olması nedeniyle türünün ilk örneklerinden bir tanesi.

Tasarımıyla da dikkat çeken aracın bugün itibariyle MÜSİAD Expo 2020 fuarında da boy gösterdiğini gördük. Peki, yeni araç fuarda nasıl özellikleriyle hayran bıraktı?

BMC Tulga Özellikleri ve İlk Detaylar

Miğfer anlamına gelen Tulga adıyla çıkan seri, toplamda 8 ton ağırlığa sahip. Anlayacağınız dev bir araç. Zaten zırhlı olması ağırlığın artmasını sağlamış ama genel olarak kasa da çok büyük. 5 kişilik standart araçlar yerine bu modelde 7 kişilik bir yolcu kapasitesi sunuluyor.

Böyle bir devi hareket ettirmek için aracın içerisinde yer alan motor ise 4.2 litrelik bir canavar. 6 ileri şanzıman ile desteklenen motor 250 beygir gücünde ve 2500 devirde. 4 silindirli motorun tek kötü yanı ise dizel olması.

Şerit takip sistemi, hız sabitleme, geri görüş sistemi gibi günümüz teknolojilerini de destekleyen BMC Tulga, 4X4 özelliklerinin yanında koruma konusunda da çok başarılı.

Aracın 16.5 inçlik lastikleri patlasa bile yoluna devam ediyor ve balistik saldırılara karşı bile zırh direnci gösterebiliyor. Zaten bunun için özel bir zırh sisteminin kullanıldığı da biliniyor.

Tüm özellikleriyle fark yaratan bu dev araca ulaşmanız için ödemeniz gereken miktar belli değil. Zaten ne kadar öderseniz ödeyin bu aracı almanız mümkün olmayacak çünkü BMC modelin sadece güvenlik güçlerine satılacağını söyledi.

Sivillere aracın satışı yapılmayacak. Bir nevi ABD’de satılan askeri Hummer modelleri gibi.