Connect with us

Otomotiv Sektörü

Borusan Grubu’ndan Dünya Kadınlar Günü’nde Çalışanlarına Kreş Desteği ve  Geleceğe İlham Buluşmaları

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez bir parçası olduğuna inanan Borusan, on yıldır bu uğurda fark yaratan çalışmalar yapıyor, somut adımlar atıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçiren Borusan, 0-66 ay aralığında çocuğu olan kadın çalışanlarına kreş yardımında bulunacak. 

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir bileşeni olarak konumlayan Grup, ayrıca hayata geçireceği Geleceğe İlham Buluşmaları ile, sürdürülebilirlik odak alanları iklim, insan, inovasyon başlıklarında önemli konuları masaya yatırıyor. Serinin ilk çıkışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapan kurum, bu buluşmada Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Programlar Yöneticisi Zeliha Ünaldı’yı ağırlayacak.

Borusan, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Borusan Eşittir Platformu altında yer alan ve çalışma hayatını kolaylaştıran çözümler getiren Cinsiyet Gözlüğü programı kapsamında Borusan, kadın çalışanlarına kreş ve bakım yardımında bulunuyor.

0-66 ay aralığında çocuğu olan fabrika, saha ve ofis dahil tüm kadın çalışanlara aylık net 1.000 TL destekte bulunulacak. Tüm Grup şirketlerini kapsayan bu destek miktarı, her yıl enflasyon oranına paralel olarak da artırılacak.

Cinsiyet Gözlüğü ile kapsayıcı çözümler

Cinsiyet Gözlüğü kapsamında çalışma hayatını kolaylaştırmak adına hayata geçen diğer kapsayıcı uygulamalar arasında kadın ve erkek çalışanlara doğum teminatlı özel sağlık sigortası, kadınlara doğum ve annelik izinlerinin kesintisiz 5,5 ay kullanma olanağı, doğum ve doğum sonrası destek programı, 2 haftalık babalık izni, okulun ilk günü ve karne günü izinleri, esnek çalışma uygulamaları, kadın çalışanlar ile yüz yüze paylaşım toplantıları bulunuyor. Ayrıca çalışanlar toplumsal cinsiyet eşitliği ihlali durumlarında Etik Hat’a başvurabiliyor.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kalkınmanın Anahtarı”

10 yıldır toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, “Borusan olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini gelişme ve kalkınmanın anahtarı olarak görüyor, kadın ve erkek yan yana yürüdüğümüzde refah düzeyimizi artıracağımızı biliyoruz. Bu sebeple, kadınların çalışma hayatında yer almasını çok önemsiyoruz. Kadın çalışanlarımızın özellikle çocuk sahibi olduktan sonra bakım sorumluluklarını üstlenmeleri nedeniyle iş hayatından kopmaları, bugün istihdamın önündeki en büyük engellerden. Hayata geçirdiğimiz kreş ve bakım desteği ile çocukların bakımına destek olarak çalışanlarımızın yanında olacağız” dedi.

Geleceğe İlham Buluşmaları düzenleniyor

Borusan, iklim, insan ve inovasyon başlıklı sürdürülebilirlik odak alanlarında önemli çalışmalara imza atarken, bu çalışmaları ilham veren etkinliklerle genişletiyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak ve “200 yıllık bir şirket olmak” vizyonuyla çalışan Borusan, dünyadan, insandan, toplumdan ve yenilikçi fikirlerden ilham alıyor ve geleceğe ilham veriyor. İlhamdan yola çıkarak çalışmalarını da bu çatı altında toplayan Borusan, Geleceğe İlham Buluşmaları adlı bir video podcast serisi düzenliyor. Bu seride ağırlayacağı konuklarla katılımcıların ufkunu genişletmeyi amaçlarken, sürdürülebilirliği de farklı boyutları ile ele alıyor. Sürdürülebilirlik odaklı serinin ilk bölümünü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 8 Mart saat 11:00’de yayınlayacak kurum, bu buluşmada sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir anahtarı olan toplumsal cinsiyet eşitliğini Türkiye’nin önde gelen iki ismi ile konuşuyor.

Sürdürülebilirlik ve kadın mücadelesi konuşulacak

EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru moderatörlüğünde gerçekleştirilecek buluşmada Konda Araştırma & Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Programlar Yöneticisi Zeliha Ünaldı, sürdürülebilirlik ve kadın mücadelesi ilişkisini masaya yatıracak. Sürdürülebilir kalkınma için önce eşitliğin sağlanması gerektiğine inanan Borusan, bu buluşmada eşitliği sağlamak adına kurumlara ve bireylere düşen sorumluluklara ve özel sektör dinamiklerine yer veriyor. Etkinlikte ufuk açan fikirler paylaşılırken tüm dünyanın gündeminde olan toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Serinin gelecek bölümlerinde Borusan’ın sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon başlıklarında farklı konuklar ağırlanırken sürdürülebilirlik tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Geleceğe İlham Buluşmaları Borusan Holding’in YouTube ve Spotify kanalları üzerinden yayınlanacak.

8 Mart Salı saat 11.00 itibariyle

Geleceğe İlham Buluşmaları’nı izlemek için: www.youtube.com/user/borusanholding

Geleceğe İlham Buluşmalarını dinlemek için: www.spotify.com/borusanholding

 

Ulaşım Gündemi

Tıkla Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Otomotiv Sektörü

Stellantis markalarının Tofaş bünyesinde bir araya gelmesi sonrasında

 Türkiye’deki Stellantis markalarının Tofaş bünyesinde bir araya gelmesi sonrasında, markalara liderlik edecek üst düzey yöneticiler açıklandı.

Tofaş’ın Türkiye’de temsil ettiği Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, FIAT, Jeep®, Opel ve Peugeot markalarının üst yöneticilerinin belirlendiği organizasyon 5 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla geçerli olacak.

Tofaş’ın yeni ticari organizasyon yapısı açıklandı. Tofaş yeni yapısı ve liderleri ile Stellantis markalarının müşterilerine daha fazla değer yaratmaya; yüksek müşteri memnuniyeti sunmaya, mobilite hizmetlerine ve yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanacak. Yeni organizasyon yapısında; markalardan sorumlu direktörler ile Filo ve 2. El Satış’tan sorumlu direktör; Markalar Direktörü İbrahim Anaç’a bağlı olarak görev yapacak.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu gerçekleşen organizasyon değişimi ve atamalara ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi “Stellantis Türkiye’de üstlendikleri görevlerin ardından aramıza katılan çalışma arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dilerim. Uzun yıllardır markalarımıza liderlik eden üst düzey yöneticilerimize de başarılarının devamını diliyorum. Tüm liderlerimizin, müşterilerimiz için yarattığımız değeri ve markalarımızın performansını daha da ileri taşıyacaklarına inanıyorum. Tofaş ve Stellantis Türkiye’nin güçlerini birleştirmesiyle otomotiv sektörünün deneyimli ve yetkin ekipleri bir araya geldi. Bu çeşitliliğin yaratacağı sinerjiyle daha büyük başarılara imza atacağız. Yeni iş alanlarına giriş fırsatları elde etmeyi ve müşterilerimize yarattığımız değeri artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Altan Aytaç- FIAT Direktörü

Yeni yapıda, Markalar Direktörü olarak görev alacak olan İbrahim Anaç, 1990 yılında Polis Akademisi’nde üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, Saint Thomas Üniversitesi’nde MBA (Master of Business Administration) ve Uluslararası İşletme yüksek lisansını tamamladı. 1997 yılında profesyonel iş hayatına başlayan Anaç, 2017 yılına dek otomotiv sektöründe farklı markalarda üst düzey görevler aldı. Aynı yıl Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. Genel Müdürlüğünü üstlenen İbrahim Anaç, 2022 yılında Stellantis’in MEA (Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi’nin Ticari Başkanlığına getirildi. Anaç, 2024 yılından bu yana Stellantis Türkiye Ülke Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

 

Alfa Romeo, DS Automobiles ve Jeep Direktörü olarak Selim Eskinazi görev yapacak. Eskinazi, Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 2006 yılından itibaren otomotiv sektörü içerisinde birçok farklı rolde görev yaptı. Eskinazi, Stellantis Türkiye çatısı altındaki görevine, Temmuz 2022 itibarıyla başlamıştı.

Selim Eskinazi- Alfa Romeo- DS Automobiles – Jeep Direktörü

Citroën Marka Direktörlüğünü Bora Duran sürdürecek. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler İşletme Fakültesi’nde tamamlayan Duran, İngiltere’deki Gloucestershire Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2019 yılında Citroën Türkiye’de Satış Bölge Müdürü olarak çalışmaya başlayan Duran, 1 Şubat 2025 tarihinden bu yana Citroën Marka Direktörlüğünü yürütüyor.

 

Hüseyin Şahin- Satış Sonrası ve Yedek Parça Direktörü

2015 yılından bu yana FIAT markasının direktörlüğünü yürüten Altan Aytaç ise görevine devam edecek. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Koç Üniversitesi’nde MBA yüksek lisans programını tamamlayan Altan Aytaç,

çalışma hayatına Tofaş’ta başladı. Aytaç sırasıyla CBU Lojistik Departman Müdürü, Ticari Projeler Koordinatörlüğü, FIAT Marka Müdürlüğü ve Alfa Romeo ve Lancia markalarının direktörlüğünü üstlendi. 2008 yılında Tedarik Zinciri Direktörlüğü’ne atanan Aytaç, FIAT Marka Direktörlüğü görevinden önce; Satış Sonrası ve Yedek Parça Direktörü olarak görev yapmıştı.

Yiğit Yantaç- Opel Direktörü

 

Opel Marka Direktörlüğü görevini Yiğit Yantaç sürdürecek. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve 2020 yılından bu yana Stellantis çatısı altında farklı görevler alan Yantaç, 2023 yılından bu yana Opel Marka Direktörlüğü görevini yürütüyor.

Peugeot Marka Direktörlüğünü ise Gupse Kaplan devam ettirecek. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde tamamladıktan sonra Nice Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü’nde yüksek lisans yapan Kaplan, 2024 yılında atandığı görevini sürdürecek.

Gupse Kaplan- Peugeot Direktörü

Yeni organizasyon yapısında; Filo ve 2.El Satış Direktörü olarak Mahmut Karacan görev yapacak. Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve 1995 yılında başladığı çalışma hayatında otomotiv sektöründe farklı kademelerde yöneticilik yapan Mahmut Karacan, 2013- 2015 yılları arasında Alfa Romeo, Jeep® ve Lancia Marka Direktörlüğü görevini yürüttü. 2015 yılında FIAT Satış Direktörlüğünü üstlenen Karacan, yeni yapılanma ile Filo ve 2.El Satış Direktörlüğünü yürütecek.

 

Bora Duran- Citroën Direktörü

Mahmut Karacan- Filo ve 2.El Satış Direktörü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tofaş’ta 2015 yılından bu yana Satış Sonrası ve Yedek Parça Direktörü rolünü üstlenen Hüseyin Şahin ise yeni markalarla birlikte büyüyen görevini CEO Cengiz Eroldu’ya bağlı olarak sürdürecek. Uludağ Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan ve otomotiv sektöründe uzun yıllardır üst yönetici olarak görev alan Hüseyin Şahin 2011-2015 yılları arasında Tofaş’taki Satış Direktörlüğü görevinin ardından, Satış Sonrası ve Yedek Parça Direktörü olarak atanmıştı.

 

 

Continue Reading

Blog

OMODA7 Yeni Nesil İçin Crossover Segmentini Yeniden Tanımlıyor!

Yenilikçi tasarım diline sahip modelleri ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken OMODA markası dünya genelinde yeni nesilleri en iyi anlayan ve farklı yaştan gençlerin farklı ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını her zaman derinlemesine anlayan ve karşılayan bir crossover markası olarak dikkat çekiyor. C segmenti bir crossover olan OMODA7 ve şarj edilebilir hibrit OMODA7 PHEV, NEO tasarımı, NEO teknolojisi ve NEO kalitesiyle trendleri hedefliyor. Kullanıcılar, “Art in motion X” vizyonuna sahip dış tasarımından akıllı kokpit ve konfor deneyimine kadar, NEO ulaşım ve yaşam tarzının çekiciliğini deneyimleyebiliyor ve OMODA’nın öncü bakış açısını crossover segmentinde nasıl yeniden tanımladığını görebiliyor.

Toplumsal ritmin hızlanması ve kişisel gereksinimlerin artmasıyla birlikte OMODA, yeni nesillerin belli bir kesiminin daha olgun karakter özellikleri sergilediğini gözlemledi. Bu, aslında içe dönük ama dizginlenemeyen bir grup. Dışarıdan bakıldığında pek dikkat çekmeyen ama içten içe farklı olmayı hedefleyen bir yapıya sahip. OMODA, bu kitleye hitap etmek amacıyla NEO Crossover vizyonuyla yeni OMODA7’yi piyasaya sürdü.

OMODA7 NEO vizyonuyla ulaşımı yeniden tanımlıyor!

Şehrin neon ışıkları geceyi aydınlattığında, OMODA7 keskin “X” şeklindeki ön cephesiyle karmaşanın içinden sıyrılıyor. Gövde, ön taraf alçak ve arka kısım daha yüksek olmak üzere bir dalış pozisyonu sergiliyor. Gizli yan camlar ve sileceklerin tasarımı, gövde hatlarının incelikle işlenmiş bir sanat eseri gibi kusursuz bir şekilde harmanlanmasını sağlıyor. OMODA 7, sınıfında tek olan akıllı ritim aydınlatma setiyle donatıldı. Böylece sanki gövdeden enerji akıyormuş gibi aracın durumuna göre gerçek zamanlı olarak uyum sağlayabiliyor. Araç çalıştırıldığında ön tampondaki aydınlatmalar yanarak ışık gösterisinin başladığını işaret ediyor. Akan sinyaller dönüşlerde yanıp sönerek aracın yan taraflarında dinamik ışık ve gölgeler yaratıyor. Şarj için park edildiğinde ise yan camdaki şarj lambaları yanarak araca dinamik bir hava katıyor.

 

OMODA7 akıllı kabin teknolojisiyle iç mekânda da NEO vizyonunu vurguluyor!

Akıllı kabine binen ön yolcu, bu sınıftaki tek 15,6 inçlik Star Track kayar ekran üzerinde dört parmağını sorunsuzca kaydırarak anında üst düzey sürükleyici akıllı eğlence yolculuğuna başlayabiliyor. 12 hoparlörlü panoramik ses sistemi, melodiyi senkronize bir şekilde çalarken her hoparlör sessizce birlikte çalışarak sürükleyici bir deneyim üretiyor. Dört bölgeli ses tanıma sistemi, ulaşım için mükemmel bir yardımcı olarak öne çıkıyor. Dış dünyadaki sesler çift katmanlı ses geçirmeyen camlar sayesinde kabinden uzak tutulduğundan aracın içi huzur dolu bir vahaya dönüşüyor. İster trafik sıkışıklığı stresi olsun, isterse de uzun bir yolculuğun yorgunluğu; tüm bunların etkisi, çok iyi ayarlanan zarif süspansiyon ve sessiz kokpit sayesinde hafifletiliyor. Akşam vakti aracın camından içeri hafif bir esinti estiğinde, ön koltuktaki yolcunun sadece bir düğmeye basması yeterli oluyor ve VIP koltuk bacak desteğini yavaşça açarak yumuşak masaj modunu başlatıyor.

 

OMODA7 PHEV Süper Hibrit sayesinde menzil sınırlarına takılmıyor!

 

OMODA7 PHEV hibrit modelinin, OMODA markasının dünyanın öncü NEV teknolojisi Süper Hibrit Sistem (SHS) ile donatılan ilk süper hibrit modeli olduğunu da belirtmekte fayda var. OMODA7 PHEV, “ultra uzun toplam sürüş menzili, ultra düşük şarj modu yakıt tüketimi (CS) ve tamamen elektrikli sürüş menzili” açısından sınıfının en iyi performansıyla, Çin’deki dokuz ülkeyi kapsayan basın turu kapsamında yeni tamamlanan Süper Hibrit Maratonu’nda tüm beklentileri aştı. Ölçülen menzil 1.457 km’ye ulaşarak hibrit SUV dünyasının tüketim ve menzil standardını yeniden tanımladı. En güzel OMODA modelinin süper hibrit teknolojisiyle bir araya gelmesiyle NEO trend ulaşım konsepti ve NEO teknolojileri son derece gelişmiş ve entegre bir yapı ortaya koyuyor. Böylelikle OMODA7, üst düzey crossover ulaşımını yeniden tanımlıyor.

 

 

Continue Reading

Blog

T10X’te avantajlı fırsatlar mayıs ayında da sürüyor

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, T10X sahibi olmak isteyen kullanıcılara mayıs ayında da avantajlı fırsatlar sunmaya devam ediyor. Stoklarla sınırlı finansman desteği kapsamında mayıs ayında bireysel kullanıcılara T10X V2 için 400 bin TL krediye %0 faiz veya 1 milyon TL krediye 48 ay vadeli seçenekler yer alıyor.

Togg, tüm Türkiye’yi farklı finansman destekleriyle T10X ile buluşturmaya devam ediyor. Kullanıcılara konforlu bir mobilite deneyimi sunan Togg, mayıs ayında da stoklarla sınırlı kampanyasını sürdürüyor. Bu kapsamda bireysel kullanıcılar, T10X V2 için 400 bin TL krediye %0 faizli 12 ay vadeli 33 bin 333 TL aylık geri ödemeyle sahip olabiliyor.

1 milyon TL krediye 48 ay vade imkânı

Kampanya kapsamında kullanıcılar, 1 milyon TL krediye %3,33’ten başlayan faiz oranlarıyla 48 ay vadeli 49 bin 804 TL aylık geri ödemeyle de T10X V2 satın alabiliyor.

Continue Reading

En Çok Okunanlar

Copyright © 2020 Ticari Araç Haberleri markası tescilli bir markadır.