Ana Sayfa Sektörel Ford Trucks ve QUANTRON hidrojenli araç için imza attı

Ford Trucks ve QUANTRON hidrojenli araç için imza attı

Ağır ticari araç sektörünün global markası Ford Trucks, sıfır emisyonlu ürün ve teknolojileri geliştirme çalışmaları doğrultusunda temiz teknoloji şirketi Quantron AG ile Niyet Mektubu (LOI) imzaladı.

Sıfır emisyon hedefine ulaşma yönündeki Ar-Ge çalışmalarını yoğunlaştıran ağır ticari araç sektörünün küresel markası Ford Trucks, sürdürülebilir yolcu ve yük taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış Quantron AG ile ortak bir Niyet Mektubu (LOI) imzaladı. Gerçekleştirilen stratejik iş birliği kapsamında, yenilikçi e-aks, özelleştirilmiş batarya ve yakıt hücresi sistemi entegrasyonu gibi Quantron Inside teknolojilerinin, sıfır emisyon hedefi doğrultusunda çalışan Ford Trucks’ın ağır ticari araçlarına entegre edilmesi değerlendirilecek.

Ford Trucks- Quantron iş birliğinin odak noktasında hidrojen yakıt hücresiyle çalışan ağır hizmet kamyonları yer alıyor. İlk aşamada Quantron, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren yeni güvenlik düzenlemelerine uygun olarak üretilecek olan Ford’un gelişmiş kamyonlarına sorunsuz bir şekilde uyarlanmasını sağlayacak.

İş birliği fırsatı, sıfır emisyonlu aktarma organları çözümlerinin, ticari araçlara entegre edilmesinde önemli bir deneyim olarak tanımlanıyor.

quantron-ford-trucks-1.jpgFord Trucks Lideri Emrah Duman, “Müşterilerimize yakıt hücreli elektrikli ağır hizmet kamyonu sunma çabamızda Quantron’un deneyimli bir ortak olarak desteğini almaktan heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği önümüzdeki dönemde önemli bir değer yaratmayı vaat ediyor. Ford Trucks olarak sürdürülebilirlik hedeflerimize uyumlu bir şekilde ağır ticari araç sektörünün geleceğini şekillendirecek yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaya kararlıyız. Öncelikli odak noktamız elektrifikasyon olup, bunu hidrojen teknolojisindeki gelişmeler de yakından takip ediyor. Gelecek vaat eden teknolojik yetenekler ve kabiliyetlerden oluşan geniş bir havuzla, hızlı ve başarılı adımlar atıyoruz.” dedi.

Quantron AG CEO’su Michael Perschke, “Ford Trucks gibi global bir ağır ticari araç üreticisi ile ortaklık yapmak, Quantron’un sürdürülebilir taşımacılık çözümleri alanında köklü ticari araç OEM’leri için bir ortak olma konumunu güçlendiriyor” şeklinde konuştu.

Ford Trucks, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla 2040 yılına kadar ağır ticari araç üretiminde sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt ediyor.