Ana Sayfa Ticari Araç Sektörü İlk Tam Elektrikli 64 Tonluk Kamyon Scania’dan

İlk Tam Elektrikli 64 Tonluk Kamyon Scania’dan

Akü elektrikli kamyonların sevmediği iki şey varsa, aşırı sıcaklıklar ve yüksek yükler. Her iki faktör de pilleri zorlar ve menzili azaltır. Ancak Scania şu anda üç akslı 25 P çekiciyi tam da bu tür zor koşullar altında test ediyor – kuzey İsveç’te 64 tona kadar. Uygulama ortağı kimya şirketi Wibax, şarj altyapısı enerji tedarikçisi Skellefteå Kraft’tan geliyor.

scania-elektrikli-kamyon.jpg

Ekstra uzun Scania çekici, yaklaşık 80 kilometrelik tek yön mesafesine karşılık gelen Piteå ve Skellefteå şehirleri arasında yol yapıyor. Scania, bu rotayı tam yükte güvenle atlatabilmek için, özellikle çekici için “önemli ölçüde daha güçlü bir elektrik motoru” geliştirdi. Wibax ile uzun vadeli işbirliği kapsamında, akü şarj yönetimi, akünün hizmet ömrü ve rota planlaması dahil olmak üzere forkliftin kullanımı optimize edilecek. Test verilerine dayanarak, Wibax gelecekte filoya daha fazla e-araç entegre edecek. 64 tonluk kombinasyon tek başına CO2 emisyonlarını kullanım ömrü boyunca 1.400 tona kadar azaltmalıdır.

scania-isvec.jpg

“Bu, müşteri hizmetleri kapsamında yola çıktığımız ilk tam elektrikli 64 tonluk kamyon. Adım adım, elektrikli çözümlerin çok hızlı ve neredeyse tüm segmentler için bulunabileceğini gösteriyoruz,” diye açıklıyor Fredrik Allard. Scania’da E-Mobilite. Üreticiye göre, bu hızlı gelişme, metropol alanların dışında altyapı ve yeşil elektrik ihtiyacına daha fazla odaklanıyor. Bunu başarmak için şimdiden adımlar atıldı, ancak daha hızlı bir tempo gerekiyor.

scania-65-ton-elektrikli.jpg