Ana Sayfa Sektörel KCS DIŞ TİCARET 2023’Ü BAŞARIYLA TAMAMLADI

KCS DIŞ TİCARET 2023’Ü BAŞARIYLA TAMAMLADI

Koçaslanlar Holding kuruluşu olan ve tescillenmiş kendi markası olan PAKCS ile 10 bin kaleme yakın orijinal, yan sanayi yedek parça ve sarf malzemelerini bünyesinde bulunduran KCS Dış Ticaret, 2023 yılını hedeflerinin de üzerinde bir başarı ile tamamladı. KCS Dış Ticaret Satış Direktörü Sinan Akyıldız şirketin 2023 hamleleri, 2024 beklentileri ve gelecek planları hakkında konuştu.

KCS Dış Ticaret olarak 2023 yılında yurt içi ve yurt dışında yedek parça pazarında başarılı bir performans sergilediklerinden bahseden KCS Dış Ticaret Satış Direktörü Sinan Akyıldız, satış rakamları ve pazar payı hakkında konuşarak, “Ülkemiz ekonomisi için en önemli sektörlerden biri olan otomotiv sektörü, üretim kapasitesi, ihracatı ve istihdamı ile Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Ancak, küresel ekonomideki dalgalanmalar, piyasadaki değişimler ve yeni finansal düzenlemeler, sektörümüzü de yakından ilgilendirmektedir. Özellikle son yıllarda yaşanan pandemi tüm sektörleri olduğu gibi otomotiv sektörünü de derinden etkiledi. Yaşanan bu kriz ile beraber, sektörün büyük bir değişim sürecine girdiğinin farkındaydık. KCS Dış Ticaret olarak iç pazarda hedeflemiş olduğumuz büyüme ve gelişimi almış olduğumuz önlemler ile başlıca geniş ürün yelpazesi ve stok bulunabilirliği ile bu süreci başarılı bir şekilde tamamladık. Yurt içi satışlarda hedefimizi %100’ün üzerinde tamamlayarak bizden beklenmekte olan pazar büyüme payına ulaşmış durumdayız. KCS Dış Ticaret olarak PAKCS markamız ile büyümeye devam etmekteyiz.” dedi.

GENİŞ ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ

KCS Dış Ticaret’in 2023 yılında gerçekleştirdiği yenilikçi ürün gelişimleri ve bu ürünlerin pazardaki kabulü hakkında bilgi veren Akyıldız, “KCS Dış Ticaret olarak ürün yelpazemizi her geçen gün geliştiriyoruz. Bu yıl da özellikle silikonlu kauçuk hortum grupları, sensör ve kış bakım ürünleri, yeni araçlarımızda kaporta gurubu, soğutma sistemleri gibi yeni ürünlerimiz pazarda yer aldı. Yeni ürünlerimizin pazarda tercih edildiğini ve bu durumun da payımıza doğrudan etki ettiğini görüyoruz. Ürün çeşitliliği ile daha da geniş bir müşteri kitlesine ulaşmamız mümkün. Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını KCS Dış Ticaret’ten karşılıyor olması pazar rekabeti açısından bize güç vermektedir.” diye konuştu.

“HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK”

KCS Dış Ticaret’in 2023 yılında küresel ekonomik belirsizliklere rağmen sağlam bir direnç gösterdiğinin altını çizen Akyıldız, şirketin krizlere karşı benimsediği stratejiler ve başarı faktörlerinden bahsederek, “Zorlu bir yılı daha geride bıraktık. 2023’ün başında küresel ekonomiye dair beklentiler çok iyimser değildi. Artan faiz oranlarının yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı sonrası oluşabilecek bir enerji arz krizi senaryosu, küresel ekonomik büyümeye dönük beklentileri aşağıya çekmişti. 2023 yılı, KCS Dış Ticaret için de kolay geçmedi. Özellikle son çeyrekte pazarın durağanlığının daha belirgin bir hale gelme durumuna rağmen iç pazarda istemiş olduğumuz satış rakamlarına hedefimiz doğrultusunda ulaşabildik. Geniş ve tecrübeli satış ekimiz, müşterilerimiz ile çok yakın iletişim içinde oldular. Ayrıca stok bulunabilirliği satın alım avantajları ile birlikle müşterilerimize bir çözüm merkezi haline gelerek bu zorlu ekonomik koşullarda 2023 yılını iyi bir şekilde tamamlamış olduk. dedi. Koçaslanlar Holding’in uzun yıllara dayanan tecrübesi ve başarılarının ana belirleyicilerden biri olduğunu ifade eden Akyıldız, “Koçaslanlar Holding’in Otomotiv sektöründeki tecrübesi, bizler için her zaman yol gösterici olmuştur. Şirketimiz, daha önceki krizlerle iyi bir mücadele edip başarı ile çıkmıştır, bu nedenle çok geniş bir tecrübeye sahiptir. Tüm bu tecrübe ve başarılar, bugün almış olduğumuz kararlar ve hamlelerimizin sağlam olmasını sağlamaktadır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.