Ana Sayfa Otobüs Kuzey Amerika yollarında 100 Yeni Karsan Elektrikli dolaşacak

Kuzey Amerika yollarında 100 Yeni Karsan Elektrikli dolaşacak

Karsan, Avrupa’dan sonra diğer hedef pazarını Kuzey Amerika olarak belirlemişti. Bu kapsamda Kanada pazarına, ülkedeki distribütörü Damera ile yılbaşında giriş yapan Karsan, iş ortağı ile Amerika pazarı için de anlaşmaya vardı.

Yüksek teknolojili ürünleriyle toplu taşıma sektörünün dönüşümüne öncülük eden Karsan, yurt dışındaki varlığını artırmaya devam ediyor. Kazandığı ihalelerle özellikle Avrupa pazarında adından övgüyle söz ettirmeye devam eden Karsan, odaklandığı diğer önemli pazar olan Kuzey Amerika için yeni bir hamle daha yaptı. Daha önce Kuzey Amerika pazarına, Kanada ile giriş yapmak için Damera ile distribütörlük anlaşması imzalayan Karsan, iş ortağıyla şimdi de ABD pazarı için el sıkıştı. Yılın ikinci çeyreğinde 15 adet aracını Oakville’e teslim eden Karsan, Damera ile imzaladığı yeni distribütörlük anlaşmasıyla da ABD pazarındaki varlığını hızla artıracak.

karsan-ceo-okan-bas-1.jpgKüresel iş birliklerimiz devam ediyor!

Avrupa’dan sonra hedef pazar olarak Kuzey Amerika’yı belirlediklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Küresel alandaki iş birliklerimiz devam ediyor. Bu kapsamda yıl başında Kanada ile, Kuzey Amerika pazarına hızlı ve iddialı bir giriş yapmıştık. Bu pazarda distribütörlüğümüzü üstlenen Damera ile şimdi de ABD pazarı için distribütörlük anlaşması imzaladık. Bu anlaşma sayesinde tıpkı Avrupa’da olduğu gibi Kuzey Amerika’da da hızlı bir büyüme sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yıl sonuna kadar 100 araç teslim edilecek!

Eylül ayında Kanada’nın Saint John kentinde yolcu taşımaya başlayan Karsan e-JEST’in, ülkenin 20 fit boyunda toplu ulaşım hizmeti sunan alçak tabanlı ilk elektrikli minibüsü olduğunu hatırlatan Okan Baş, “Hedefimiz, Avrupa pazarında başardıklarımıza benzer bir başarıyı Kuzey Amerika pazarında da gösterebilmek. ‘Mobilitenin geleceğinde bir adım önde’ olma vizyonumuzla dünyada toplu ulaşımı elektrikliye dönüştürme yolculuğumuzda sıra ABD’ye geldi. Bugün Kanada Saint John, Oakville ve Happy Valley’de toplam 30 e-JEST aracımız bölge halkına hizmet veriyor. Kanada’dan sonra ABD pazarı için de yapılan bu anlaşmanın ardından, Kuzey Amerika’da yapacağımız yeni teslimatlar ile beraber yıl sonunda toplam 100 adet elektrikli e-JEST parkına ulaşmış olacağız” diye konuştu.