Ana Sayfa Lojistik Rus lojistik firmaları, 200 bin ruble maaşla şoför bulamıyor

Rus lojistik firmaları, 200 bin ruble maaşla şoför bulamıyor

Rusya’da lojistik alanında faaliyet gösteren 450 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen bir anket, sektördeki oyuncuların yüzde 65’inin personel açığından mustarip olduğunu ortaya koydu. En çok eksikliği çekilen personel ise depo çalışanları.

Business FM’e konuşan St. Petersburglu meyve toptancısı Ruslan Süleymanov, artan fiyatlar nedeniyle çalışanların yüksek maaş istediğini söyledi. Süleymanov eskiden 60 bin rubleye razı gelen depo çalışanlarının şimdilerde 80-100 bin rubleyle işe başladığını dile getiriyor.

Sektörde eksikliği hissedilen bir diğer meslek grubu da şoförler. Hafif tonajlı ticari araç sürücüleri 60-70 bin, kamyon ve tır şoförleri ise 150-200 bin ruble talep ediyor.

Optimalog genel direktörü Georgi Vlastopulo ise çoğu çalışanı orduya kaybettiklerini söyledi. Vlastopulo depo çalışanlarının orduyla sözleşme imzalayarak özel askeri operasyona katıldığını, kiminin de Rusya’dan temelli ayrıldığını belirtiyor. Vlastopulo önceki yıllara göre sektöre başvuran göçmen sayısında da azalma gözlediklerini aktardı.

Önde gelen online perakendecilerden Ozon, geçtiğimiz aylarda bir depoda mahkumları çalıştırmaya başlamıştı.

KAYNAK: TÜRKRUS.COM